Praktfulle forhold på årets første karusellrenn

Alle gledet seg til start på årets første karusellrenn, leder i skigruppa Erlend Gystad i bakre rekke

NAMDALSEID

Med 6 minusgrader, gode snøforhold og nypreparerte skiløyper stilte 70 barn til start på Namdalseid idrettspark torsdag kveld. Årets første Telenorkarusellrenn ble en suksess.

– Her er det løyper for klassisk og skøyting og med forskjellige lengder alt etter alder. Skøytetraseen er nok litt løs, men det er fine forhold, sier løypekjører Erling Einli.
Og fine forhold var det og det var mange som hadde godord til de som jobber for at andre skal ha gode og fine løyper, og ikke minst trives ute på ski.
– Det er jammen ikke mange skianlegg i området som dette her ved skolen på Namdalseid. Løyper som passer alle og en utrolig flott skileikbakke, var noe av det man hørte på skiarenaen.

Full fart
Om traseen var løs eller ikke så var det ingen som lot seg merke med det, her var det skirenn i både klassisk og skøyting, og det var full fart i alle løyper. Her startet barn i alle aldersklasser fra barnehage og oppover. Her var det ikke snakk om å gå fort på ski, ingen tidtaking og ingen vinnere, alle skal ha det artig på skirenn. For hver runde som ble unnagjort måtte løperne inn for å få et strek på startkortet sitt. Og det var mange som gjorde mange runder, om ikke alle i de lengste løypene, men man hørte:

– fire runder, seks, åtte, ja det var de som sa; gir mæ itj før æ har rent ti runda!
Om ikke alle var fornøyde med sine utfoldelser så måtte lederne si; stopp, nå er karusellrennet ferdig for i kveld.
Av erfaring vet man at etter et skirenn der man gir alt, så er det veldig godt med nystekte vafler og saft etterpå. Så var det også denne torsdagskvelden, nesten klubbhuset er for lite når 70 løpere og foreldre/besteforeldre skulle avslutte en fin skikveld.

Til vinterferien
Endelig en skisesong med gode snøforhold og kjempefine løyper i forskjellige lengder. Nå er de i gang for fullt og skilederne har planene klare for vinteren.
– Tirsdager er det skitrening og skileik i både løyper og i skileikbakken. Det er treninger både med og uten trenere og vi oppfordrer foreldre til stille opp sammen med de yngste. Karusellrenn blir det hver torsdag fram til vinterferien, siste rennet er 15.februar, sier leder i skigruppa Erlend Gystad.
Etter planen skal Namdalseid idrettslag arrangere kretsrenn først i mars.
– Eiderennet som er en del av NA-karusellen arrangerer vi her på stadion 3.mars. Det er for skiløpere fra 8 år og oppover og blir i fri teknikk, forteller Erlend.
Skigruppelederen minner om at den populære bygdaløypa er oppkjørt og ved gode snøforhold blir det også løyper på Jæktheia og til Øyenskavelstu/Bjørfarvatnet i helgene.

– Vi er klare og glede oss over at det er skirenn, her blir det både skøyting og klassisk, fortalte denne gjengen.

 

En av de yngste startende var Kristoffer Vanebo.

 

Geir Even Solum hadde det travelt med å notere runder, her er det Snorre som får strek nummer seks.

 

Det er herlig for alle på en slik fin kveld på ski.

 

Fantastisk skianlegg; skileikebakke og løyper som passer alle.

 

Liam var sammen med bestefar Geir Fjær på skirenn.

 

Bare blide og fornøyde barn og voksne i skiløypene på et flott karusellrenn.

 

Klare for en ny runde i løypa.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse