Reiser til fattige barnehjem i Krāslava for å spre glede

PAKKING: Marit Kolstad fra Røde Kors Namdalseid og Jorun Anita Dahle fra Flatanger Røde Kors var med på sortering og pakking av kofferter på Steinkjer tirsdag kveld

 

NAMDALSEID/FLATANGER

Nord-Trøndelag Røde Kors har siden 2008 drevet et distriktsprosjekt i byen Krāslava i Latvia. Representanter fra lokale Røde Kors stiller opp.

Krāslavas fylke ligger sørøst i Latvia og det administrative sentrum er Krāslava med 11.405 innbyggere. Krāslava ligger på grensen til Russland og er en av Nord-Europas byer som er preget av stor fattigdom.

Sprer glede

Nord-Trøndelag Røde Kors har siden 2008 hatt et distriktsprosjekt i Krāslava, og Røde Kors Namdalseid har ved flere anledninger hatt en representant som har reist dit for å jobbe med humanitært arbeid. Marit Kolstad vil i år representere Røde Kors Namdalseid, og 11.september reiser hun sammen med 17 andre til Latvia. Marit og Jorun Anita Dahle fra Flatanger Røde Kors har siden tidlig sommer samlet inn utstyr som klær, leker, toalettsaker og mye annet som skal bringes til sterkt trengende i Krāslava. Begge er de med og sprer glede for mange både store og små.
– I byen Krāslava skal innsamlet utstyr deles ut i barnehjem og til private familier. Det er også seks ungdommer fra Nord-Trøndelag Røde Kors som er med i gruppen, og de skal være med for å arrangere ungdomsleir for barn og ungdom som lever under vanskelige forhold i Krāslava, forteller Marit Kolstad.

Stor giverglede

Marit og Jorunn Anita har hatt innsamlinger på coopen på Namdalseid, i Sparbutikken på Flatanger og hjemme hos seg selv. De sier at givergleden har vært stor, også i andre Røde Kors avdelinger har det kommet inn mye nødvendig utstyr.
-Vi har samlet inn både klær, penger og utstyr som vi tar med oss til Kraslava. Koffertene pakket vi tirsdag kveld på Steinkjer, men penger samler vi inn fram til avreise 11. september. Pengene vil bli brukt til å handle inn utstyr til barnehjemmet når vi kommer dit. Det er første turen både til Jorunn Anita og meg, men det er flere på laget som har vært med både 3 og 4 ganger tidligere. Vi regner med at det blir å sitte igjen med mange sterke inntrykk, men vi kommer ganske sikkert til å søke om å komme tilbake igjen neste år, sier Marit Kolstad.

MYE JOBBING: T.v. Jorun Anita Dahle fra Flatanger og Marit Kolstad fra Namdalseid har gjort en stor jobb med å samle inn alt fra såper til leker og ullklær. Her fra Spar-Flatanger.

 

SKØY: Litt artigheter måtte til underveis i sorterings- og pakkearbeidet.
(Alle foto: Røde Kors)

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse