Blomsterglede på Helsetunet til påske

NAMDALSEID

Det ble ei spesiell tid og ei rar påske for oss alle. Koronaviruset setter en stopper for all kulturelle aktiviteter og besøk. Det er ikke enkelt i disse tider, først er det korona og i tillegg er det ikke anledning til å avlegge sine foreldre, besteforeldre eller oldeforeldre påskebesøk. Vanligvis er det fullt av besøkende på institusjoner i påskedagene, men nå blir det å si hei gjennom vinduer eller dører, eller en telefonsamtale.

På sykeheimer, helsetun og andre institusjoner gjør de ansatte i helsevesenet en stor jobb for at alle beboere skal ha det bra. De gjør en gedigen innsats både som sykepleiere, helsepersonell og medmennesker.

På Namdalseid Helsetun har de nettopp fått nettbrett så er det noen som ønsker kontakt med sine er det bare å ta kontakt med helsetunet så ordner betjeningen bildesamtaler.

Blomster
Besøk og en samtale er det viktigste man kan gi til de som bor på en institusjon, men når man ikke kan det så er også en blomsterhilsen noe alle setter pris på. Det være seg en blomsterhilsen fra familie til beboere eller en hilsen til hele helsetunet. Namdalseid Bygdekvinnelag og Langøren Gartneri var påskeaften på Namdalseid Helsetun med blomsterhilsen til hele institusjonen. Påskeblomster ble det også på Kløvertunet og Dagsenteret, og en liten gul ildtopp på bordene i kantina.

I disse ekle koronatider ble det ikke noen høytidelig overrekkelse av de mange blomstene, men Ingela fikk jo overrakt til de ansvarlige.

– Er dette noe dere har gjort tidligere?

– Nei dette er helt nytt. Jeg så på TV at det ble delt ut blomster på en institusjon og da tenkte jeg at dette må da være mulig her på Namdalseid også. Jeg tok kontakt med Ingela på Langøren Gartneri og hun tente på denne gode saken. På Namdalseid Helsetun er det noen damer som har vært med i Namdalseid Bondekvinnelag og da er det ekstra artig å gjøre slike stunt, sier leder i bygdekvinnelaget Gudny Sverkmo.

Spre glede
Det er mange som gjør sitt beste for at også alle på Helsetunet skal ha det bra. LHL-Namdalseid sponset nylig tre nettbrett så det er mulig å holde en billedlig kontakt med sine kjære. Det handler om å spre glede i en vanskelig tid. Så også med mange blomster som alle kan ha glede av.
– I stedet for en god klem, en liten prat og en kopp kaffe gir vi blomster som alle kan se. Bare det å kunne glede noen, vise at man bryr seg og at man husker de. Det er så godt å kunne gjøre noe, sier Gudny.

Blomster er alltid hyggelig å få, og spesielt til påske og i en vanskelig tid, t.v. Knut Brørs, Tuppa Lie og Ulla Buvarp.

 

Flotte tulipaner og flere blomster på Kløvertunet.

 

Påskekaffen ble kokt og servert ute.

 

Å joda, de vet å kose seg også på Helsetunet!

(Alle foto: Helsetunet)

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*