Mye moro på skotthylltrening og medlemstallet i LHL øker

Best i dameklassen, i midten vinner Turid Bratberg, t.v. Karin Husa og Eli Røthe

NAMDALSEID

For 8 år siden var medlemstallet i LHL-Namdalseid 33, i dag har det økt til over hundre. Det er tydelig at LHL-Namdalseid er et lag som driver godt og LHL-Trimmen, med sitt allsidige treningssenter, er veldig populært. Skotthyll har blitt en stor og viktig uteaktivitet i laget og siden i vår har 18-25 personer møtt opp hver tirsdag ettermiddag til trening.

– Det er ikke bare for trening og det å være aktive, men det sosiale med kaffe og prat er og en viktig faktor. Vi har et godt miljø i laget og folket møter opp, sier leder Jostein Moe.

Skotthyll er en sport der alle kan være med og etter at de anla sitt nye anlegg i «Kariskogen» har skotthyllsporten virkelig tatt av. «Kariskogen» er et friområde like ved butikken og er en populær plass for mange, blant andre barnehagen. LHL har satt opp ei flott hytte der.

– Hytta og skotthyllbanen ble en suksess og til våren/sommeren skal vi gjøre ferdig en minigolfbane i området. Vi har gjort noe grunnarbeid til denne, så nå er det planering og montering som skal gjøres. Blir sikkert populært også for den yngre garde, smiler Jostein.

Mesterskap
Tirsdag var det tid for å se hvem som hadde fått mest ut av alle de treningsøktene de har hatt. Da var det samling til klubbmesterskap og 23 deltakere møtte til dyst. Her skulle det kåres beste kvinnelige utøver og beste mann. Klubbmester fra i fjor Tor Bøgseth, måtte kaste sine omganger først, bursdag, og han gjorde gode kast og endte med 140 poeng. Det ble en jevn kamp i starten for de andre etter dette, i alle fall for herrene, for det ble nesten bare bom! Men etter en «tam» oppvarmingsrunde tok de tak og da var kampen i gang og til slutt ble klubbmestere kåret.
I dameklassen var det jevnere og der ble det kjempet om pallplassene helt til siste omgang. Det var Turid Bratberg som sikret seg den gjeveste plassen etter jevne omganger, men det måtte omkamp til for å kåre de andre to pallplassene.
Tor Bøgseth med sin høge poengsum tok sitt andre napp i pokalen for herrene og Turid Bratberg kastet godt og fikk navnet på pokalen for første gang.

Skotthyllhistorikk
Opprinnelsen til skotthyll er uklar, men den kan ha sammenheng med skotske ingeniører som var med på å bygge jernbanestrekningen Trondhjem-Støren i 1860. Tidligere skal det ha blitt brukt flate steiner til å kaste med, og av og til også en oppreist steinhelle i stedet for trekubbe som mål.

Skotthyll regnes som den trønderske nasjonal idretten. Det første Trondheimsmesterskapet ble avholdt i 1934, og Norges Skotthyllforbund ble stiftet i 1978.

Resultater fra LHL-klubbmesterskap i skotthyll
Kariskogen arena 2021:

DAMER:

1. og klubbmester Turid Bratberg 90 p
2. etter omkast, Karin Husa  (30) 80 p
3.  Eli Røthe                            (20)   80 p

Øvrige deltakere: Heidi Furre, May Berg, Hild Moe, Bodil Furre og Solvår Sverkmo.

HERRER:

1.og klubbmester Tor Bøgseth 140 p
2. Martin Elden                          130 p
3. Kåre Heggdal                          90 p

Øvrige deltakere: Jostein Moe, Svein Tore Kolstad, Sigmund Lie, Magne Mølnå, Hallbjørn Elden, Jostein Sæther, Svein Anzjøn, Roar Husa, Per Furre, Harald Røthe, Geir Grøtan og Kjell Arne Bratberg.

Tor Bøgseth vant også i år herreklassen og sikret seg andre nappet i pokalen.

 

Martin Elden til høyre ble nummer 2 og 3. plass til Kåre Heggdal.

 

Eli Røthe jublet da hun slo ut alle tre munkene, holdt til tredjeplass!

 

Leder Jostein Moe nådde ikke helt opp, det ble fjerdeplass.

 

Harald Røthe hadde ikke dagen, – kommer av at mesterskapet ble flyttet fram ei uke, kom brått på!!!!

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse