Si det for å bli det; «Jeg er organdonor»

Omar Almohammad, Mohammad og Ibrahim var innom frivillig Eva Aune på stand for organdonasjon. Bak t.v. Britt Von der Fehr, Aage Westerhus og Inger Marie Hanssen.

NAMDALSEID

Stiftelsen Organdonasjon markerte i forrige uke «Donasjonsuka». Den ble markert med stands over hele landet der frivillige delte ut donorkort og informasjonsmateriell. I år var det fokus på hvor enkelt det er å bli organdonor.
Lørdag 23. september ble årets Donasjonsdag markert med stand utenfor Coop Namdalseid.

Det eneste man trenger å gjøre er å informere sine nærmeste om at man ønsker å donere sine organer. Dette kan være muntlig eller skriftlig. Det er de pårørende som skal bringe videre ditt ja, hvis donasjon skulle bli aktuelt.

– Det er ikke noe register på å være organdonor, det er bare å fylle ut donorkortet. Da er det bare å si til sine nærmeste pårørende; «Jeg er organdonor», sier frivillig Eva Aune på stand ved coopbutikken på Namdalseid.

Å fylle ut donorkortet eller appen på mobil er ment som en bekreftelse på samtalen med de pårørende. I 2018 vil man også få muligheten til å fylle ut donorkortet i sin kjernejournal. Da vil de pårørende automatisk få beskjed om ditt standpunkt.

Mange personer venter på et nytt organ, og med de venter også familie og venner. Sier man ja til organdonasjon kan man redde inntil sju liv.

Stiftelsen Organdonasjon registrerer at stadig flere kjenner slagordet: «Si det for å bli det».
– Enklere blir det ikke, del ditt JA med familien.

Opplysninger finner man på: www.organdonasjon.no

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse