Elever og lærere flyttet mandag inn i den flotte nye skolen

Tirsdag var det samling i amfiet i nye Namdalseid skole, til venstre Frank Ueberfuhr, rektor Trine Risan og byggeleder Kristian Lamo

NAMDALSEID

Endelig ble det innflytting i den nye flotte skolen på Namdalseid. Mandag var det stor flyttedag fra gammelskolen ned til nyskolen. Gjett om det var stas, selv med litt småkaos, kom etter hvert alle elevene på plass i sine nye flotte klasserom.
– D herre va veldi bra, bli artig på skolin no ja! Vi hi venta ei stoind på å få fløtt hit, var noe elevene sa etter å ha kommet i hus.

Samling
Etter at både elever og lærere hadde blitt litt kjent med sin nye skole mandag, ble alle elevene og lærerne inviterte til samling i det store lyse amfiet. Her ønsket rektor Trine Risan alle velkommen.

– Velkommen til denne flotte nye skolen vår. Ved starten på et nytt skoleår har jeg alltid ønsket førsteklassingene velkommen til skolen, men aldri før har jeg hatt gleden av å ønske alle elevene velkommen til ny og fantastisk skole på Namdalseid. Det var kjempeartig! Jeg står her og nyter synet av alle dere som sitter her i det flotte amfiet. Håper dere er stolte av skolen og at dere er med og tar vare på den og at dere har lyst til å vise den fram til familie og venner. Det blir en spesiell åpning av skolen 17.april og åpen dag den 18. Da kommer det sikkert mange for å se på denne flotte skolen vår, sier Trine blant annet.

Etter velkomsten ble det tid til en sang og lærer Camilla Fellmann Kristiansen viste en «film» sammensatt av bilder om historien til fire kjente idrettsfolk fra Namdalseid. Marte Elden, Trond Einar og Bård Jørgen Elden og Kristin Lie har fått sin plass i trappa i amfiet.

Mye peling
I fire år har de jobbet før skolen endelig ble klar til bruk for undervisning. Grunnarbeidet ga entreprenørene store utfordringer, det var veldig dårlig grunn. Byggeleder Kristian Lamo orienterte elevene og lærerne om skolebyggingen fra start til ferdig skole.
– Det har vært mye gravearbeid og fylling med både stein og annen fyllmasse. Grunnen er veldig dårlig så det måtte peles skikkelig. Det har gått med fem kilometer søyler for å pele ned på fjellet. Uteområdet med klatrevegg og annet lekeutstyr kommer på plass utover våren. Det tar cirka fjorten dager før alt er ferdig innvendig i bygget, forteller Lamo.

– Nå er skolen nesten ferdig, det gjenstår litt på skolekjøkken, naturfagrom, idrettshallen og sløydsalen. Kantina kommer i gang til neste skoleår så dette blir en flott og moderne skole, sier Frank Ueberfuhr i Eierskap og utbygging i Namsos kommune.

Gripende øyeblikk
«Siden jeg startet i Namdalseid kommune som teknisk sjef i 2016 har jeg jobbet med denne skolen. Nå er vi her, i en ny, motiverende, innovativt, fremtidsorientert skole og idrettshall – Namdalseid sin nye storstue. Det er et gripende øyeblikk.

Fire lange år er gått siden vi har samlet alle tanker og satte ideen ut i livet, med begge beina godt plantet på jorda. Først og fremst Namdalseid sine innbyggere, familier, barn, politikere i kommunestyret og vi i administrasjonen. De fire siste årene har vi tenkt mye på hvordan vi skulle bygge skolen for våre barn. Alle hadde vi et felles mål: Ny skole og idrettshall.

Tross i en globalisert verden er det viktig å kjenne sine røtter. Aldri glem at dere kommer fra Namdalseid. En liten bygd mellom Steinkjer og Namsos, men likevel så mye mer. En fredelig plass med store tradisjoner innen vintersport. En plass som er ens egen med skog og mark. En plass som er laget for barn.

Derfor finner dere i hele bygget små «snublesteiner» som minner dere om Namdalseid. Iskrystaller i olympiske farger i amfiet, store idrettsutøvere og en grønn levende vegg som symboliserer skog og mark. Farger og materialer som inviterer og motiverer dere.
Jeg takker alle som har bidratt disse årene. Dette har vært et teamspill der alle har gjort sine oppgaver. En stor takk til byggeleder Kristian Lamo for at han tok jobben. Vi møtte kjempestore problemer, men vi hadde et felles mål: Å bygge skolen for barna våre.

Jeg ønsker dere en god tid i denne skolen, bli kjent med den og forbli nysgjerrig. Le og vær glad over det flotte bygget, lytt til hverandre og bruk skolen, men ta godt vare på den».
Dette var noe av hilsenen til elever og lærere fra en litt rørt Frank Ueberfuhr.

Inngangspartiet på skolen.

 

Alle elevene ble ønsket velkommen til nye Namdalseid skole, her er det Magnus som hilser på rektor Trine Risan og sekretær Eli Røthe.

 

Emil og Martin ønskes velkommen til ny skole.

 

Alf Inge hilses velkommen til nyskolen.
Full fart, Solveig måtte bruke venstre hand, mye bøker er med fra gammelskolen.

 

Gunnhild Kaldahl ønsket de minste velkommen til skolen.

Lærerne ble også ønsket velkommen til nye omgivelser, Tove Annie og Liv Elin.

 

Fornøyd musikklærer Jan Åge Kolstad i nytt musikkrom.

 

Tredje klasse i sitt nye klasserom.

 

De måtte bare ta en runde i den store flotte idrettshallen.

 

Et flott amfi med kjente idrettsfolk i «trappa».

 

En grønn levende vegg som symboliserer skog og mark, den skaper også et bedre inneklima.

 

Fra tirsdagens samlingsstund med alle elever og lærere.
«KOR ARTIG» sang de til slutt.

STEMNINGSBILDER FRA MANDAG:

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*