Strengere smitteverntiltak også i Namsos kommune

– Vi følger nasjonale regler og råd og anbefaler nå sterkt bruk av munnbind på våre helseinstitusjoner i situasjoner der meteren ikke er mulig å opprettholde, sier Gørhill Skogseth Andreassen, kommunalsjef for helse og velferd i Namsos kommune

NAMSOS

Regjeringen innfører fra og med torsdag 9. desember nye nasjonale smitteverntiltak mot korona. Dette gjør de for å beskytte helsevesenet og forsinke og begrense spredningen av omikron. Namsos kommune følger de nye nasjonale tiltakene.

– Det er selvsagt leit at vi må gjennom denne innstrammingen nå rett før jul. Jeg vil be innbyggerne våre om lojalt å følge de nye innstrammingene som regjeringen innfører, sier ordfører Arnhild Holstad.

Tiltak, råd og regler (Namsos kommune)

Munnbind på helseinstitusjoner og legekontor

Munnbind blir nå enda mer vanlig på helseinstitusjoner og legekontor.

– Vi følger nasjonale regler og råd og anbefaler nå sterkt bruk av munnbind på våre helseinstitusjoner i situasjoner der meteren ikke er mulig å opprettholde, sier Gørhill Skogseth Andreassen, kommunalsjef for helse og velferd i Namsos kommune.

Kommunalsjefen poengterer at dette gjelder uavhengig av vaksinasjonsstatus, og vil være gjeldende for både ansatte og besøkende.

Alle pasienter og pårørende i kontakt med fastlege og legevakt anbefales også å bruke munnbind.

Anbefalingen om bruk av munnbind gjelder ikke for enkelte grupper i befolkningen. Anbefalingen gjelder for eksempel ikke for barn under 12 år, kronisk hjerte-/lungesyke og personer med nedsatt kognitiv funksjon.

Planlagte kulturaktiviteter på helseinstitusjonene opprettholdes.

– Vi forsøker i størst mulig grad å gjennomføre konserter og aktiviteter som er planlagt, da vi mener at dette er mulig å gjøre innenfor de nye reglene, forteller kommunalsjef Gørhill Skogseth Andreassen.

Barn og unge over på grønt nivå

Regjeringen gjeninnfører den såkalte trafikklysmodellen i skoler og barnehager fra og med 9. desember og fra denne datoen er skoler og barnehager i Namsos kommune på grønt nivå.

Grønt nivå betyr:

  • Ingen syke skal møte på skolen
  • God hygiene og normalt renhold
  • Kontaktreduserende tiltak:
    • Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
    • Vanlig organisering av klasser/grupper og skolehverdag

– Det blir imidlertid viktig at vi raskt kan omstille oss til mer omfattende tiltak, sier Roger Sæthre, kommunalsjef for opplæring og oppvekst.

For barn og unge fra 0 til 18 år kan det fortsatt arrangeres sammenkomster med hele klasser, avdelinger og grupper med det nødvendige antall voksne til stede. I barnehagene henstilles det til å vurdere om arrangementer kan holdes utendørs.

I barnehagene må det også tas spesielt hensyn ved henting og bringing av barna. Her blir en-meteren viktig. Dersom det ikke er mulig å holde avstand anbefales det bruk av munnbind for foreldre og andre som henter.

Trafikklysmodellen (Helsedirektoratet)

Ordfører ber innbyggerne følge de nye tiltakene

Selv om det for tiden er registrert få smittetilfeller i Namsos kommune har ordfører Arnhild Holstad en klar oppfordring til innbyggerne.

– Det er mye smitte i landsdelen vår og i landet for øvrig. Jeg vil derfor be innbyggerne våre om lojalt å følge de nye innstrammingene som regjeringen innfører. De nye smitteverntiltakene kan bidra til å holde smittetallene i Namsos kommune på et fortsatt lavt nivå, sier Holstad.

Ordføreren har forståelse for at innbyggerne blir slitne av smitteverntiltak og innstramminger.

­– Det er selvsagt leit at vi må gjennom denne innstrammingen nå rett før jul. Men ingen av oss ønsker at helsevesenet vårt skal gå i kne, for da risikerer vi at vi ikke får den helsehjelpen vi skal ha når vi trenger det. Og det er heller ingen som ønsker en ny full nedstenging av samfunnet. Derfor håper jeg at alle slutter opp om tiltakene, sier ordfører Arnhild Holstad.

Samtidig som smitteverntiltakene strammes til fortsetter Namsos kommune med vaksineringen av innbyggere.

­– Jeg vil oppfordre alle som får tilbud om oppfriskningsdose med koronavaksine om å ta denne. Det er fortsatt slik at det aller viktigste du kan gjøre er å si ja takk til vaksine. Samtlige innbyggere over 18 år skal få tilbud om dette før påske, sier ordfører Arnhild Holstad.

På kommunens nettside finner du oversikt over gjeninnføringen av meteren og de andre nye smitteverntiltakene, fordelt på forskriftsfestede tiltak og påbud, og råd og anbefalinger. Både regler og råd er fordelt etter tema.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse