Unggutt fra Namdalseid satser på langløp

TRENER OFTE: Kristoffer Reitan Buvarp liker å utfordre seg med lange seige treningsøkter. Han legger ofte sine treninger til Namdalseid idrettspark.

 

NAMDALSEID

I halvmaraton i Trondheim løp han inn til tredjeplass i sin klasse. 16 åringen Kristoffer Reitan Buvarp liker å løpe langt.

Kristoffer har vært interessert i sport i mange år, fotballen fristet litt så han ga den en sjanse, men ikke mer. Det er friidrett, og helst langløp unggutten fra Namdalseid liker best, pine kroppen i seige motbakker og terrengløp over 10 kilometer er tingen. Det 8 kilometer lange Namsosløpet i mai gjorde han unna på 36 minutter. Halvmaraton, 21 kilometer, i Trondheim løp han inn til en imponerende tredjeplass.

– Jeg har løpt siden 12-13 års alderen og nå går jeg på friidrettslinja på Steinkjer videregående skole. Der er det flinke trenere og gode treningsmuligheter. Jeg er kjempefornøyd med tredjeplassen i Trondheim halvmaraton der det deltok 10 løpere i 16-17 årsklassen. Til helga blir det Oftenåsen opp, sier Kristoffer.

Denne løypa har han løpt et par-tre ganger tidligere, så han ser lyst på turen opp dit. Han sier at baneløping er ikke så spennende, i alle fall ikke enda.

Kristoffer Reitan Buvarp sier at han satser på idrett framover, og UM neste år kan være et mål.
– Det er bare å trene hardt, riktig og mye, bli sterkere etter hvert, for det er de lange løpene jeg ønsker å delta i. 3000-5000 og 10000 meter vil være aktuelle, bare jeg klarer å kvalifisere meg, smiler han.

Kristoffer tenker også framover til seniorklassen, der frister selvsagt maraton, og kanskje en dag sammen med løpere i verdensklassen. Kenyanere er hans store forbilder.
– Jeg fantaserer selvsagt om verdenseliten og å kunne delta sammen med løpere fra Kenya. Lov å ha drømmer. Mitt store forbilde er den kenyanske maratonløperen Eliud Kipchoge, men Jakob Ingebrigtsen er jeg også mektig imponert over, sier løperkometen Kristoffer Reitan Buvarp fra Namdalseid. Han løper for tiden for Steinkjer friidrettsklubb.

 

KLAR TIL START: Løperen fra Namdalseid klar til start på halvmaraton, 21 kilometer, i Trondheim. Foto: Kristian Buvarp.

 

I MÅL: Litt rød i kinnene, men ellers i god form etter målgang og tredjeplass. Foto: Kristian Buvarp.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse