«ABBAret-23» – Festforestilling samlet to fulle hus

«ABBAret-23» med Beitstad songlag og Beitstad hornmusikklag

BEITSTAD

Beitstad songlag er kjent for sine flotte festforestillinger «Cabaret» som de har arrangert i en årrekke. I år slo de seg sammen med Beitstad hornmusikklag og i helga inviterte de til «ABBAret -23» i Beitstad samfunnshus. Det ble ikke bare en forestilling full av ABBA-klassikere, men med to framføringer leverte talentfulle og iherdige lokale aktører fantastisk ABBA-musikk.

– Dette var steike artig, det ble to fulle hus og vi er kjempefornøyde med «ABBAret- 23», smiler kordirigent Kjell Haugan.

Alle kjenner

Er det musikk «alle» kjenner så er det musikk fra den populære svenske popgruppa ABBA. Gruppa ble stiftet i 1970 og var blant verdens mest populære artister. ABBA-musikken må vel sies å være «udødelig» og den framføres av solister, kor, band og korps over den ganske verden. Musikaler som «Mamma Mia» er jo ei flott opplevelse både på film og i teater.

Fram til sist helg har musikere, sangere og bandmedlemmer i Beitstad jobbet lenge og hardt for å skape et storslagent arrangement i samfunnshuset. Det er ikke å legge bak en stol; de traff publikum med sin framføring. Med et veltrimma songlag som dirigent Kjell Haugan har «trimma», Terje Stene har hatt ansvar for korpsmusikerne. For å få det hele sammen hadde de hyret inn Per Olaf Green som musikalsk leder. Per Olaf er jo opprinnelig fra Beitstad og han sier ikke nei til å lede musikere og sangere i heimbygda. Et fantastisk band ledet av kapellmester Jan Erik Folden, keyboard, Ståle Overrein, bass, Håkon Haugnes Haugan, gitar, og Jørund Lund Moen på slagverk.

Samler man de beste til å lage en konsert, ja da må det bli, i alle fall, 20 i stil. Her fikk man en opplevelse der kjente ABBA-slagere ble framført av velsyngende solister, et kor, hornmusikklag og band som var til de garder samspilte. Her ble presentert godt kjente melodier som kom som perler på ei snor blant andre «Dancing Queen», «I know him so well», «Waterloo», «The way old friends do», «Intermezzo nr1» med korps og band, «SOS», «Anthem» og avslutningsnummeret «Mamma Mia». Den ble også ekstranummer etter en lang stående applaus. Det er vanskelig å framheve noen enkeltinnslag, men tar alle under en kam; ei helt fantastisk opplevelse.

Et kjempelurt påfunn; melodiene ble presenterte på lerret over koristene!

Lyd og lys ble ordnet av Normann Storli og sønnen Nikolai Rygh Storli.

Musikalsk leder Per Olaf Green.

 

Flinke solister fra venstre Robert Størvold, Hildegunn Garnvik, Hedda Finstad og Kirsti Elden.

 

Rune Paulsrud var solist på melodien «Anthem».

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse