Svevia Norge AS sikret seg kontrakter med Trøndelag verdt 725 millioner kroner

Selskapet Svevia Norge AS vant driftskontraktene for Orkland og Namsos: Fra venstre: Raymond Grønvold, (Eidbygg) Ingeniør avdeling seksjon drift og vedlikehold veg i Trøndelag fylkeskommune Håvard Berre, daglig leder av Svevia Norge AS Lars Reitan, Ragnar Sætern og Mattias Moström. (Foto: Trøndelag Fylkeskommune).

STJØRDAL

Pressemelding fra Trøndelag Fylkeskommune:

Nye driftskontrakter på vegvedlikehold

Selskapet Svevia Norge har vunnet driftskontraktene for Orkland og Namsos. Verdien på de to kontraktene er på 725 millioner kroner.

Total veglengde på Orkland-kontrakten er cirka 584 km, inklusive gang- og sykkelveger.

I Namsos omfatter oppdraget drift- og vedlikehold av fylkesveger i Trøndelag fylke. Dette omfatter drifts- og vedlikeholdsoppgaver med funksjonsansvar for noen av oppgavene. Kontrakten gjelder for fylkesveger og fylkeskommunale gang- og sykkelveger med tilhørende sideanlegg, sideområder, utstyr og installasjoner i Namsos og Flatanger kommune samt deler av Steinkjer, Overhalla og Osen kommuner.

Total veglengde på Namsos-kontrakten er cirka 667 km, inklusive gang- og sykkelveger.

Fylkesvegnettet har stor geografisk spredning med variasjon i klima- og værforhold.

– I driftskontrakten innlemmes også fylkesveger i Rindal og tidligere Halsa kommune. Tidligere ble disse vegene driftet av Møre og Romsdal fylkeskommune, sier teamleder Trond Einar Elden på seksjon drift og vedlikehold i Trøndelag fylkeskommune.

Gjelder til august 2027 

I Namsos-kontrakten er hovedaksene i driftskontrakten fylkesvegene 17, 769, og 766. Det øvrige fylkesvegnettet er for øvrig preget av stor geografisk spredning når det kommer til variasjon i klima- og værforhold.

Kontraktene gjelder for perioden fra og med 1. september 2022 til og med 31. august 2027 for alle oppgavene som er beskrevet. Partene kan ved enighet om dette forlenge kontrakten til å gjelde også for en periode på ytterligere 12 eller 24 måneder.

Trøndelag blir største kunde 

– Orkland/Namsos-kontrakten har lenge stått høyt på vår ønskeliste, og at vi nå er tildelt kontrakten med oppstart 1. september kjennes veldig bra, sier daglig leder i Svevia Lars Reitan.

Trenger flere medarbeidere 

Reitan sier de nå står foran en intensiv periode hvor det er mange ting som må på plass, først og fremst kontrahering av underleverandører og rekruttering av nye medarbeidere.

– Stillingsannonsene er allerede ute, så vi håper interesserte tar kontakt, sier daglig leder i Svevia Lars Reitan.

Kontraktssummer 

  • Orkland: kr 329.740.000 kroner, ekskl. MVA
  • Namsos: kr 395.716.990 kroner, ekskl. MVA
Vant kontrakt: Fra venstre: Endre Rudolfsen, Marit Børø, Roar Grønvoll, Ronny Heksem, daglig leder av Svevia Norge AS Lars Reitan, Ragnar Sætern og Mattias Moström. (Foto: Trøndelag Fylkeskommune).

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse