Det er tid for loppemarked på Solhaug, her kan folk både gi lopper og komme og finne fine skatter

Gudny og May Kristin har allerede fått inn fine lopper.

Årets store begivenhet for Namdalseid Bygdekvinnelag står for døren! Det er loppemarked på Solhaug 7. september kl 11-16.

Gudny Sverkmo og May Kristin Brørs sammen med de andre i bygdekvinnelaget, er i full gang med forberedelser. Noen lopper har de allerede fått inn. De oppfordrer også til å levere lopper direkte på Solhaug torsdag 5. september kl 13-20 og fredag 6. september kl 13-16. Passer ikke det så bare ta kontakt med Gudny eller May Kristin så er de behjelpelig!

Loppemarked har blitt tradisjon

Dette er fjerde gangen Namdalseid bygdekvinnelag arrangerer loppemarked, og det har blitt et viktig arrangement som de har annethvert år.

Første gangen de hadde loppemarked var i 2015. Da skulle de feire 80-årsjubileum som de ville ha med hele bygda på. Men de manglet penger til arrangementet. Da var det smarte bygdekvinner som kom på at de kunne arrangere loppemarked. Det ble så vellykket at det ble en tradisjon.

For de fortsetter nå annenhvert år med dette. Det er flere årsaker til at de liker å holde på med dette, forteller leder Gudny Sverkmo. En ting er at de samler inn ting som folk ikke har bruk for lenger og som andre kan ha nytte av. Dette er miljøvennlig og samtidig fint for de som ønsker å finne klær og ting til en billig penge. I tillegg er det en del samlere som er interesserte for de er på leting etter spesielle ting. Og skattene finnes!

De understreker at dette arrangementet er veldig sosialt for bygdekvinnelaget. Dette er en felles aktivitet som samler medlemmene hvor de har det veldig artig i lag.

Overskudd går til gode formål

Det som ikke blir solgt går videre til gode formål, forteller Gudny og May Kristin. De har en avtale med Estlandsforeningen om å sende klær og ting dit. Det koster 25 kroner per kolli å få sendt til Estland, så på loppemarkedet vil det være en liten kronerulling til dette formålet.

-Det er en god følelse å vite at restene kan gå til noen som har bruk for det, sier May Kristin.

Bygdekvinnelaget bruker mange arbeidstimer på dette arrangementet, det er sikkert og visst!

Gudny og May Kristin påpeker også at det går an å komme på loppemarked kun for å ta seg en kopp kaffe og slå av en prat med folk. –Dette blir en sosial dag, ler de!

Overskuddet etter loppemarkedet går tilbake til bygda. Blant annet spanderer bygdekvinnelaget skolefrokost en gang i året på småtrinnet, og for de på mellomtrinn og ungdomstrinn er det kjøttsuppe en gang i året. På Dagsenteret bruker de å ha julelunsj, og de er også med og bidrar på andre ting. Gudny legger til at de også kan gi midler til lag og foreninger som søker om finansiering til aktiviteter. Da er det styret i bygdekvinnelaget som behandler søknaden.

-Vi gleder oss, og dette er nyttig for mange, avslutter Gudny og May Kristin. –Her kan noen få gitt bort ting som ikke lenger er i bruk, mens andre får nytte av det. Og i neste ledd så er det andre som igjen får nytte av overskuddet.

Hjertelig velkommen til Solhaug på loppemarked 7. september kl 11-16.

Husk innlevering av lopper på Solhaug torsdag og fredag!

De lover lopper for enhver smak!

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse