Kraftfôrproduksjonen er i gang igjen på Hundseth Mølle

- Etter fire uker er vi endelig i gang med kraftfôrproduksjon etter brannen, sier t.v. daglig leder Bård Dahle, butikkselger/lagerhold Christina Staven-Damås og produksjonsleder Christian Wikan. I trucken Kamilla Ringseth

 

NAMDALSEID

Siden brannen i produksjonsanlegget på Hundseth Mølle AS har det vært stopp i produksjon av kraftfôr. Søndag kveld startet anlegget opp igjen.

Normal leveranse

2.oktober var det brann i produksjonsanlegget på Hundseth Mølle på Storåsen.
– Det var ingen god følelse den dagen, kraftfôrproduksjonen er jo selve hjertet på mølla. Det var slitasje og ubalanse på diverse deler så det ble nok litt stål mot stål. Mye tørt og lett antennelige materialer i dette området, sier daglig leder Bård Dahle.

Det ble da bråstopp i kraftfôrproduksjonen, og nå har de jobbet hardt i en måned for å få mølla i drift så fort som mulig.
– Vi har mange flinke folk her som kjenner anlegget godt. Alle har de tatt sin tørn for å få mølla fort i drift igjen. En dyktig gjeng er de, sier daglig leder.
Etter noen tid hadde de prøvestart, de var jo hele tiden spente på om det var andre feil som hadde oppstått.
– Vi er vel en uke etter planen, men det er kjekt å vite at alt fungerer. Søndag kveld var det vellykket oppstart, sier Bård Dahle.

Mange sekker

Hundseth Mølle AS er et heleid datterselskap av Strand Unikorn-konsernet på Moelv, og de har nødplanene klare dersom slike ting oppstår.

– Vi fikk raskt ordnet transport med kraftfôr i storsekk  oppover fra Moelv, og det har vært to vogntog her hver dag. Storsekkene ble fylt opp i bulkbil og kjørt ut til kundene som vanlig. Leveransene har gått som normalt, og vi hadde stor forståelse blant kundene. Alt har gått bra, sier Dahle.

På lageret og mottak av storsekk har Christina Staven-Damås hatt sin tørn med lossing av varene, for så å laste kraftfôret i bulkbil.

– Det har vært mange vendinger, men det har gått veldig bra. To vogntog per dag har kjørt 500 storsekker i uka og de veier hver 600 kilo. Det har blitt 2.000 sekker i løpet av denne måneden, smiler Christina.

De har ikke hatt alle varianter av kraftfôr slik kundene er vant med, men nå blir alt normalt og alle får sine fôrblandinger som de hadde tidligere.
– Kjente det i dag, (mandag), at nå er det sånn vanlig dag igjen, det er ei god følelse, sier produksjonsleder Christian Wikan.

 

Selv uten egenproduksjon klarte de å holde sine leveranser av kraftfôr til kundene. Femhundrede 600 kgs sekker i uka har de handtert. (Foto: Hundseth Mølle).

 

Christina Staven-Damås vet hvordan man skal handtere storsekk med kraftfôr, 2.000 har det blitt siste måneden.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse