Etter to års opphold kunne de på lørdag ønske velkommen til Gla`dan

Den store begivenheten, i alle fall for de minste, var da Brannbamsen Bjørnis dukket opp, her fra Bjørnisdansen

NAMDALSEID

– Nå er det to år siden vi sist arrangerte Gla`dan på Eide. Det kile litt i magen for vi tenke på om vi huske på alt som skulle gjøres. Her er det flott med mange boder og her er det noe for både store og små, åpnet leder i Namdalseid idrettslag Ken Morten Brørs.

– Å være glad er en herlig følelse, vi blir lykkelige og glade av å være sammen og Gla´dan handler nettopp om det. Her er lag og foreninger som får vist fram hva de driver med, og hva vi kan engasjere oss i. I dag vil jeg at vi skal være optimister og tenke på det vi kan få til sammen. Jeg vil rette en stor takk til årets gla`dan-komite for den store jobben dere har lagt ned for å få til dette arrangementet, sa varaordfører Kjersti Tommelstad da hun åpnet årets Gla`dan på Eide.

Heldige

Namdalseid idrettslag har vært arrangør av Gla`dan i en årrekke og de er en godt sammensveisa gjeng som står på med planlegging og gjennomføring.

– Vi er heldige på Namdalseid som har så mange frivillige og aktiviteten er stor i laget. Vi er veldig glade for å komme i gang igjen etter to års opphold. Man er alltid spent på om folket kommer eller om pandemien enda henger i og man heller holder seg hjemme. Det er et stort arbeid for å få til denne dagen, men det er artig å få det til og vi ser at folket og de i bodene trives, smiler Ken Morten Brørs og Tore Kaldahl.

Masse planter

Selv om været ikke var på sitt beste så viste Eidbygger og andre å sette pris på at Gla`dan er tilbake. 23 boder med utvalg av forskjellige smaker, loddsalg, konkurranse i saging arrangert av Kaldalmoen sag, hester fra Kolstad stall og gård, gjettekonkurranser, historie laget, Gryta Vel med sine mange gevinster, SISU 4H, Namsos Brann og Redning stilte med brannbil og sannelig dukket brannbamsen Bjørnis opp også. Det manglet ikke på aktiviteter.

Namdalseid Hagelag hadde en bod full av flotte planter, ikke for salg, men som gevinster.

– I år har vi et stort plantelotteri med hele 374 planter. Så mye har vi aldri hatt så givergleden har vært stor, smiler leder Astrid Fossum.

Hos Kaldalmoen sag handlet det om å sage fort og premie vanket til raskeste sager. 4×4 tom for herrer og 3×3 for damer.

– 10 kroner i startavgift som går til idrettslagets løypemaskin og premien er materialer for 1.500 kroner, forteller Ottar Anton.

NM i støvelkasting er alltid populært og mange i alle aldre deltok med korte, lange og høye kast. Det hendte vel også at støvelen glapp og fløy i feil retning. Litt moro må man ha.

I tillegg var det mulig til handlemuligheter som lefser og flatbrød og det var selvsagt mulig å kjøpe mat både ute og inne. Gladagshamburgerne er alltid populære, men det smakte også med grøt i kafeteriaen.

Heldig vinner av hovedgevinsten i Namdalseid songlag sitt Gladagslotteri, Hanne Karin Aas Hansen fikk gavekortet på 15.000 kroner av Ragnar Westerhus.

Gladagslotteri Namdalseid songlag:

Gavekort 15.000, – ; Hanne K. Aas Hansen. Gavekort 1.000, – ; Gro Kjosås. Gavekort 1.000, – ; Tordis Haugen. Gavekort 500, – ; Anna Skulstad. Gavekort 500,- ; Ann-Kari Hansen
Alle gavekort er fra Biltema!

Leder i Namdalseid Idrettslag Ken Morten Brørs og varaordfører Kjersti Tommelstad sto for åpninga av årets Gla`dan på Eide.

 

Det gikk med mange Gladagsburgere, her er Siv Kristin Bratberg i ferd med å mekke en!

 

Blide hagelagsfolk i bua, fra venstre Astrid Fossum, Liv Astrid Kalnes, Brit Staven og Liv Valleraune, loddkjøper er Leif Halbostad.

 

Elgen til Namdalseid Jeger- og fiskarlag dukket opp.

 

Tinerepresentant Iver Martin Berre og Norturarepresentant Bjørn Dag Derås serverte gode smaksprøver.

 

Thor Jonny Aavik og Elias Cherqy Nilsen solgte lodd for jeger- og fisk, her til kunde Roger Bratli som var på stand med varer fra Bygger’n Flatanger.

 

Spennende med brannbilen fra Namsos Brann- og redning.

 

– Endelig kom Brannbamsen Bjørnis! Han ble fort omringet av de yngste.

Kenneth Opdahl Tinglum på Tinglum gård stilte med masse typer hjemmelaget majoneser og sopp!

 

Riing og hest var populært!

 

Kafferast hos Namdalseid jeger – og fiskarlag, t.v. Jan Roger Kaldahl, Svein Heggdal og leder Roar Heggdal.

 

Kaldalmoen sag hadde sagkonkurranse, Simon og Malin viser hvordan man sager.

 

Fra «Eldueid gårdimellom» stilte Gudny fra Bonhaug, Islandsk gårdsbakeri, Ane Alti, Lensmannsgården kafe og glasskunst og Embret Østring, Brattlia Økogård.

 

Namdalseid Frivilligsentral var på plass, t.v. leder Monica Sotberg og Eva Aune. Lars Heggdal var en av de frivillige som var innom boden i løpet av dagen.

 

Martin Elden var i storform med skotthyllkasting og ble vinner av herreklassen.
Astrid Magnussen fikk ned en munk, artig å prøve!

 

Baker Synnøve Kaldahl fristet Brynjulf og Vigdis Gystad med potetlefser og heimebakt flatbrød.

 

Siv Helland ble vinner av LHL sin pæreskinke, i bua leder Helen Nordaune og May Berg.

 

SISU 4H hadde kakelotteri!

 

Aleksander Sæther fra Sulland bil Trondheim fristet Ida Charlotte Kolstad Karlsen med en flott el-BMW.

 

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse