Endelig kunne den flotte båthavna og drivstoffanlegget åpnes

Ordfører Frode Båtnes «klippet snora» og erklærte båthavna på Statland for åpnet

STATLAND

Etter det store raset og tsunamien på Statland 29. januar 2014 har det blitt jobbet mye for å få til ei ny småbåthavn. Det har vært en lang prosess med mange søknader og grunnboringer før endelig et nytt, moderne kaianlegg nå på lørdag ble høytidelig åpnet.

Her var det invitert til festligheter med gratis hamburgere, pølser og brus og rett mange møtte opp denne sommerdagen. Ordfører Frode Båtnes sto for snorklipp, det vil si et tau så svært at man lurte på hvor lenge det ville ta å skjære over. En god kniv fra Svein Hågensen gjorde susen.

Det har vært en lang prosess fra 2014 og fram til i dag hvor det nå er på plass 200 meter kai med gjesteplasser og havn til 46 medlemsbåter. I tillegg er her et komplett bensin- og dieselanlegg, sier ordføreren. Det er også laget en rampe for opptak og sjøsetting av båter og den er tilgjengelig for alle og gratis å bruke.

Mange støttespillere

Den tidligere moloen ble ødelagt av tsunamien og på grunn av dårlige grunnforhold var det ikke mulig å få på plass en ny. Dette var vesentlig for å kunne starte oppbyggingen av båthavn, en bølgedemper måtte til.

– Her fikk de hjelp fra tidligere Namdalseid kommune ved Frank Ueberfuhr og Kjell Idar Tranås i daværende Midtre Namdal samkommune for søknadsarbeider til fylket med tanke på finansiering og prosessarbeid. Statland Brygge ved Bjarne Brøndbo, Arnstein Seem og Kjell Håvard Glømmen har også bistått i planleggingen og en betydelig pengesum. Flere lokale har bistått med penger til prosjektet blant annet har båtforeningen støttet med 200.000, – kroner. I tillegg har Otto Ekker og Nils Kaldahl sponset med penger. Nils har også mange dugnadstimer i forbindelse med gravearbeider. Statland Mek.&Marine ved Svein Hågensen og ansatte har vært behjelpelige med materialer og mange dugnadstimer, sier ordfører i sin tale.

Gratulere

Båthavnen og bølgedempere ble levert av anerkjente Marina Solutions og monteringen ble startet i september 2017. Klargjøring for montering av båthavna på sjøen ble utført på dugnad av båtforeningens medlemmer. Båthavna sto ferdig i april 2018.

– Byggingen av drivstoffanlegget sto ferdig i juli 2021 og godkjent brukstillatelse var i orden 27. september 2021. Det er Statland Servicesenter AS ved Sissel og Oddbjørn Kristensen som er eier og utbygger. Havnen er nå testet i noen år både i nordavind og østavær og man kan med sikkerhet si at den fungerer over all forventning. Nå er jo åpningen av anlegget blitt utsatt på grunn av korona, men nå i dag kan man gratulere med ny flott havn. Et viktig tilskudd i Namsos kommune og en ære å få åpne dette, sier ordfører Frode Båtnes og skjærer over «snora» både i havneanlegget og drivstoffanlegget.

Mange personer har vært delaktige i mye dugnadsarbeid og noen har dratt lasset, her er fra venstre Svein Hågensen, leder Bjørnar Blengsli, Otto Ekker, Leif Martinsen og Oddbjørn Kristensen. Nils Kaldahl skulle gjerne vært med her!

 

Leder Bjørnar stilte opp og grillet i godværet.

 

De nyter sommeren og en god hamburger, fra venstre Turid Duklæt, Aslaug Wengstad, Rigmor Finnanger, Inger Brørs og Torill Dambu, Inge Wengstad står bak.

 

Mange hadde lyst på grillmat!

 

Det nye drivstoffanlegget ble også åpnet på lørdag, her er Svein Hågensen, Bjørnar Blengsli, Leif Martinsen og Oddbjørn Kristensen. De sier at Nils Kaldahl har bidratt med mye gravearbeid med drivstofftankene og mer til.

 

Da var endelig «snora» til drivstoffanlegget skåret over, – lykke til med anlegget, sa ordfører Frode Båtnes til Bjørnar og Oddbjørn.

 

Nina Bendiksen overleverte blomster, – på vegne av alle på Statland, tilreisende og andre vil jeg takke leder Bjørnar Blengsli og alle som har bidratt for all dugnadsinnsats som er lagt ned for å få ferdig dette flotte anlegget på Statland.

 

Drivstoffanlegget er for alle, her er en spesialbygd blåskjellbåt inne for tanking, bak står Steinar Bredesen og Anders Alseth. (Bilde fra høsten 2021)

 

Enkelt og greit å stikke innom for å tanke på Statland!

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse