Et møte med mange kulturer, masse energi og rørende øyeblikk

Flinke utøvere fra mange land, et fargerikt fellesskap: Nye vennskap, glede og mestring

NAMSOS

Mange aktører fra mange land sto på scenen i Kulturhuset i Namsos 13. og 14. oktober. Da ble det kunstneriske prosjektet «Vi i Namsos» presentert for publikum, en forestilling i regi av Namsos Kulturskole.

– «Vi i Namsos»; et kunstnerisk prosjekt som ønsker å framheve det mangfoldet av internasjonale kulturuttrykk som finnes i Namsos kommune», kunne man lese på FB-sidene til Kulturhuset i Namsos.

Opprinnelig skulle denne forestillinga blitt gjennomført under Namsos by sitt jubileum i juni, men koronapandemien satte en stopper for det.

Utvikle vennskap
– I kveld skal vi få oppleve det kulturelle og kunstneriske mangfoldet som innbyggerne i Namsos har å by på. De som har vært med på dette prosjektet har opplevd å utvikle vennskap på tvers på alder og kultur og på en likeverdig møteplass. Prosessen i dette prosjektet har vært et viktig mål i seg selv, det å oppleve utvikling, anerkjennelse, samspill, medvirkning, mestring, glede og ikke minst å kunne bidra med innslag fra sine egne kulturelle historier. Vi kommer til å bli begeistret av alt det positive som finnes i vårt flerkulturelle samfunn. Mange av aktørene vil vi sikkert få se igjen på andre arenaer i Namsos fremover, åpnet ordfører i Namsos Arnhild Holstad.

Fargerik
I forestillingen deltok aktører fra Litauen, Filippinene, Kongo, Uganda, Sør-Sudan, Brasil, Jemen, Syria, Norge og Tsjetsjenia. Og for noen aktører. Her var det sang og dans og masse energi. Flinke barn, ungdommer og voksne viste kulturelle innslag fra sine hjemland. Dansere fra Kongo/Uganda med rivende sang og dans, det var så man så for seg det glade liv og fest i en landsby. Helt magisk. Artig var det også med de to parene som framførte litauisk polka. Mye å nevne alt, men feiende brasiliansk dans og et flott framført musikkstykke på flygel og band henger igjen i ørene. Det mest rørende innslaget var sikkert for mange det med sangen «Så vidunderleg». «Når mørkret kjeme og omsluttar meg. Held du ei lykt i di hand». Det var det de unge gjorde og innslaget var bare så flott framført, fantastisk.

Man var forespeilet at her ville det bli mye energi og rørende øyeblikk, noe det også ble for det var ei forestilling med høyt tempo og man bare gledet seg til neste innslag. Dette var en time man ønsket ville vare lengre.
Velfortjent trampeklapp og roser til alle aktører, dette er det beste man har opplevd på lenge. Må nevne musikerne som gjorde en fantastisk flott jobb og Namsos Kulturskole som hadde satset stort på dette opplegget.

Fornøyd
Etter forestillingen møtte vi rektor i Namsos Kulturskole i trappa.
– Dette ble bra! Vi startet jo med dette i fjor høst og forestillingen skulle jo vært først på juni. Så kom koronapandemien og det ble stopp med all øving. Vi fikk bestemt ny dato, 13.-14. oktober, og da var det bare å øve på utover høsten. Det har vært travelt for alle, men det ble et flott resultat, sa en strålende fornøyd Lars Øivind Meland.

Flinke barn og unge fra mange land.

 

Et stort kulturelt mangfold.

 

Flinke musikere som gjorde en fantastisk jobb med å holde høyt nivå i forestillingen.

Litausk polka.

En fantastisk flink pianist!

 

«Så vidunderleg» et herlig nummer som rørte mange.

 

«Når mørkret kjeme og omsluttar meg. Held du ei lykt i di hand».

«Alt blir bra», avslutningsnummer.

Velfortjente roser til alle medvirkende.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*