Ny kommune satte fart på eiendomsskatten; fra 0 til 1,72 millioner etter ny besiktelse

Ett hus har stått tomt i cirka 20 år og det andre i cirka 50 år, verdivurdert til kroner 1,25 og 1,72 millioner (Foto: Privat)

BRØRS

– Håper noen tar til fornuften og retter opp feilen, skriver Gro Brørs i et leserinnlegg 23. mars:

Det står gamle ubebodde og ubeboelige hus rundt omkring. Uten strøm, vann eller renovasjon. De vitner om en svunnen tid og man blir nostalgisk når man ser de. Selv om de ikke kan brukes til noe har man ikke hjerte til å rive de. En mulighet er jo å få de brent ned, men det koster snart 30- 40 000 kr.

Derfor tenker man at de bare får stå inntil videre, de har jo ingen verdi… inntil eiendomsskatten kommer!

Vi har to gamle hus, der et har stått tomt i cirka 20 år og det andre i cirka 50 år. Disse har tidligere ikke hatt noen skattemessig verdi, men etter kommunesammenslåingen ble det forandringer.

I 2019 hadde kommunen en ny gjennomgang og en besiktigelse av hver eiendom og for vår del økte verdiberegningen betydelig. De ble nå verdivurdert til kroner 1,25 og 1,72 millioner! Noen ville kanskje tatt til tårene, men vi måtte bare le. De som var å målte bredde og lengde sist sommer kunne ikke ha sett opp på husene, for da hadde de jo sett at det mangler både vinduer og bordkledning.

I en samtale med skattekontoret argumenterte de for at tomter utenfor tettbebygde strøk var attraktive. Skriftlig klage er sendt, så nå håper vi noen tar til fornuften og retter opp feilen.

 

Verdifullt hus på Brørs?

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*