3. mai startet han å sykle fra Sveits, Nordkapp er målet

Roland Rhyn fra Sveits er på tur til Nordkapp på sykkel, - har med telt, men foretrekker hotellovernatting

NAMDALSEID

Det er sommer og turister i biler, store bobiler og «vanlige» biler, fra mange land er å se etter vegene nå om dagen. Men man ser også noen som har sykkelen som framkomstmiddel, om de er lokale eller fremmende vet man ikke før man tar en prat. Fredag ettermiddag møtte vi en kar på en benk utenfor «Marihøne AS» i Namdalseid.

Hvem er du og hvor kommer du fra? (måtte til med min stotrende engelsk)!

–  Jeg kommer fra øst i Sveits og jeg er på tur til Nordkapp. Turen startet jeg 3. mai og synes jeg er i rute til å komme fram innen 1. juli, smiler Roland Rhyn.

Hvordan er det å sykle i Norge?

– Det går jo bra, men været er ikke alltid sykkelvennlig. De første dagene var det 4-5 grader og ganske så vått. De siste 3-4 dager har det vært bedre, har til og med hatt vinden i ryggen, motvind er ikke bra. Jeg har vært i Norge tidligere, men det er første gang på sykkel, så jeg visste at været kan være skiftende med sol, regn og vind, sier syklisten fra Sveits.

– Hvor langt skal du sykle i dag?

– Jeg har som mål å sykle 80-100 kilometer om dagen så i dag startet jeg fra Steinkjer og har Namsos som mål i dag. Så får jeg finne ut hvor ferden går videre, sier Roland.

Hvordan overnatter du, har du med telt?

– Ja, det har jeg med, men vanligvis overnatter jeg på hotell. Med telt kan jeg stoppe hvor som helst, men jeg foretrekker hotell, det er varmt, tørt og med god frokost, smiler Roland Rhyn.

Turisten forteller at han for seks år siden reiste med Hurtigruten fra Harstad til Bergen.

– Reisen var i april med pent vær og rolige dager om bord. Det var en kjempefin opplevelse, Norge er et fint land, sier han.

Have a safe trip to North Cape! Take care of yourself!

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse