For tredje året skapte Thomas Brøndbo julestemning i kirka

Thomas Brøndbo og hans musikervenner skapte topp julestemning i Namdalseid kirke mandag kveld, keyboard Terje Tranaas, gitarer Stig Hollup og bass Eirik Øien

NAMDALSEID

Julekonsertene «Heim et annet sted på jord» med Thomas Brøndbo og musikere har blitt en tradisjon og nå er de på turne på tredje året. Mandag kveld gjestet de Namdalseid kirke.

– Ingen ting er som å komme hit te Namdalseid. Her er det mat, kaffe, taco, lefse og is. Takk til Solfrid, Jens og Øyvind for godt stell, startet Thomas til stor applaus av de som kunne komme på kveldens konsert.

Kirkerommet ble mørklagt, rødt lys skiftende med oransje, blått, grønt og lilla gjorde sangene magiske, en helt flott opplevelse.

Sammen med gitarist Stig Hollup, bassist Eirik Øien og på keyboard Terje Tranaas var Thomas på plass i kirka for tredje gang. Det var bare å sette seg godt til rette og nyte, og de flotte sangene kom som perler på ei snor. «No tennes tusen julelys», «Alle vil heim til jul», DDE sin «Julekortet», Thomas sin egen «Jul for mæ».

Thomas sier at jul er noe helt spesielt for han og sangen «Jul for mæ» av Trond Gunnar Skillingstad er en personlig sang for han; Når treet lyser i bygda mi, Da e det jul ferr mæ. «Romjulsdrøm» av Alf Prøysen og sin egen melodi «No ringes jula inn igjen», Dolly Parton sin melodi «The greatest gift of all» var oversatt til trøndersk og hadde tittelen «Det største æ kan få», bare ett ord; fantastisk!

Thomas besøkte i 2018 Sjømannskirka i London og der framførte han og Bjarne sangen «Heim et anna sted på jord». Denne sangtittelen er også blitt tittel på julekonsertene, og heim er en rød tråd i konserten.

– Sangen er tilegnet de norske sjømannskirkene rundt i verden som sjømenn gjennom alle tider har oppsøkt, både i gode og vanskelige tider. De forteller at det å komme til kirka er som en heim et annet sted på jord, forteller Thomas.

Det var en herlig konsert med de vakreste julesangene og de få som hadde plass, grunnet korona, fikk en flott førjulsopplevelse. En topp avslutning med «Deilig er jorden», disse dyktige musikerne vet å skape stemning på sine konserter.
Publikum gikk heim med en god følelse av endelig å ha fått oppleve noe stort i disse vanskelige koronatider. Førjulsstemninga kom på plass, og attpå til kom det litt snø i løpet av konserten.
– Vi kommer tilbake neste år også, da håper vi at kirka kan fylles med publikum!

Bare helt fantastisk Thomas Brøndbo.

 

Stig Hollup viste sine ferdigheter på gitar.

 

Allsidige musikere så også Thomas.

 

Deilig er jorden, en herlig avslutning på en fantastisk konsert.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse