Koronavaksine på gang, beboere på sykehjem vaksineres først

Koronavaksine på Namdalseid helsetun starter 8.januar

NAMSOS

Namsos kommune mottar første forsendelse med vaksine 6. januar. Vi mottar en vaksinemengde som vil gi rundt 55 vaksinedoser.

Kommuneoverlege Anita Carlson sier hun er glad for at vi nå kommer i gang med vaksineringen av innbyggerne i Namsos kommune.

Beboere på sykehjem vaksineres først

I henhold til nasjonale planer for vaksinering skal beboere på sykehjem prioriteres først. De første vaksinene i vår kommune er av kommuneoverlegen besluttet gitt på Fosnes sykeheim 7. januar og på Namdalseid helsetun 8. januar. Dette er relativt små sykehjem der vi med første vaksineforsendelse kan vaksinere alle beboere som ønsker det.

Skulle noen av beboerne være forhindret fra å la seg vaksinere i denne runden, vil ubenyttet vaksine bli tilbudt beboere i omsorgsboliger i tilknytning til disse sykehjemmene.

I tillegg er det nok doser til at vi kan starte vaksinering av beboerne på Namsos helsehus 8. januar. Her vil en og en avdeling bli vaksinert, men det er ikke nok vaksiner til alle avdelingene i uke 1.

Videre framdrift i vaksineringen

Neste forsendelse med vaksine til Namsos kommune er forventet neste uke og vil gi rundt 35 doser, og da vil vaksineringen på Namsos Helsehus fortsette.

Alle som blir vaksinerte, skal ha 2 doser for å få full effekt. Andre dose vil bli gitt etter ca. 3 uker, og full effekt av vaksinen forventes 1 uke etter at andre dose er gitt.

Koronavaksine

Du skal ikke bestille time selv for koronavaksine. Personer som prioriteres vil bli kontaktet for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste.

Ole Morten Melgård,
Kommunikasjonsrådgiver Strategi og samfunnsutvikling

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse