Fossekailn har endelig våknet til live igjen

Da er de i gang med Nye Fossekailn Statland, Monica Rakvåg og Geir Håvard Korsnes serverer cola til Ann Karin Amdal og Jorleif Lian fra Overhalla

STATLAND

Etter sju års nedstengning har nå de nye pubdriverne, siden midten av juni, av Nye Fossekailn Statland gjenåpnet puben.

– Med god hjelp starter vi opp med pub noen dager og kvelder i sommer og håpet vårt er etter hvert å finne noen som ønsker å drifte restauranten, smiler de nye eierne Monica Rakvåg og Geir Håvard Korsnes.

De var noe usikker på åpningstidspunkt av puben, men etter påtrykk fra folket ble det en uformell prøveåpning forrige lørdag.

– Dette for å «øve oss på publivet» og vi er veldig fornøyde med kvelden. Her var det trivsel med mange herlige gjester som ga positive tilbakemeldinger. I sommer vil vi ha åpen pub hver fredag og lørdag fra klokka 20.00-01.00. I tillegg blir det «Finværsåpent» klokka 15-19 onsdag-torsdag og lørdag. Nå er vi klare for å ta imot både fastboende, feriegjester og båtfolk, sier Geir Håvard.

Trivelig plass
De er ikke ukjent med Statland og restauranten til Leif Martinsen, Fossekailn, for siden 2009 har de hatt feriehus i Langvika. De var ofte på Fossekailn for å møte kjentfolk og spise god mat. De husker godt den nydelige Bacalaoen og kveitemiddagen med rømmesmør.

– Restauranten og puben har vært et stort savn for mange og vi håper etter hvert å finne noen som kan drive stedet her. Dersom noen har lyst til en slik utfordring neste år, så er det bare å ta kontakt med oss. Vi har jo andre jobber i Steinkjer, men vi skal drive puben i sommer. Det er jo skikkelig oppsving her på Statland nå med kjempefin småbåthavn, butikken og nå er vi i gang med puben her, smiler eierne.

Torsdag var lokalavisa på besøk hos Nye Fossekailn AS og det var også noen veteranbilister der.

– Vi måtte jo stoppe her for en kopp kaffe og en is, neste gang blir det vaffel også. Dette er da en flott og spennende plass, smilte de. Det var ikke alle som hadde vært på Statland tidligere.

Mye jobb
De har hatt mye å stå i med før de kunne åpne puben og det var ikke bare praktisk arbeid.

– Vi har tatt skjenkeprøve og etablererprøve noe som gikk fint og Namsos kommune har gitt oss midlertidig skjenkebevilling ut sommeren. Nå til helga blir det åpningshelg og vi har både øl, vin og serverer også noen drinker. Håper på godt vær og vi har mye plasser på uteområdene, sier Monica Rakvåg og Geir Håvard Korsnes.

De har hver sin datter, Synne Rakvåg Vesterdal og Sigrun Korsnes, og begge har de fått seg sommerjobb på Nye Fossekailln Statland.

Monica Rakvåg og Geir Håvard Korsnes ønsker velkommen til Nye Fossekailn.

 

– En fantastisk fin plass, var de enige om veteranbilistene som stakk innom.

 

Fra selveste Malvik kom denne smilende gjengen, fra venstre Kari Kvello, Ann-Margrethe Lyse Auran, Ole Petter Røkke og Kyrre Auran. – Flott her på Fossekailn!

 

Nyter panoramautsikten, fra venstre Steinar Nilsen, May-Lise Oppebøen og Ola Waagen fra Steinkjer, Marit Eklo og Thomas Riise fra Verdal, Ann Karin Amdal og Jorleif Lian fra Overhalla og Stein Erik Hanssen fra Namdalseid.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse