Friskere, sprekere og gladere; dans i glede – dans for livet

NAMDALSEID

Seniordansen viste seg å treffe sitt publikum da Seniordans Norge ble startet i 1994. Fra den første lille dansegruppe som ble startet på Ski i 1994 har den utviklet seg eksplosivt. Dansen gir utfordringer på alle områder; bedrer fysikken, den mentale tilstand og framfor alt så bygger den sosiale nettverk. I dag er det rundt 12.000 medlemmer fordelt på 500 grupper spredt utover hele landet; fra det ytterste øysamfunn til de innerste daler.

På seniordans kan man gå uten partner og man får utfordret sin konsentrasjonsevne, får bedret sin fysikk og mentale tilstand. Man behøver ingen forkunnskaper for å bli seniordanser og det finnes ingen prestasjonskrav.
– Det sosiale samholdet er viktig, vi danser og flirer mye, smiler Liv Valleraune.

Bli med
Det telles trinn fram og tilbake og ikke lenge etterpå er dansen i gang. Ingen tvil, de har det artig på sine dansekvelder, men de ønsker at det var noen flere som ville danse.
– Her er det bare å møte opp med eller uten dansesko. Aldersgrense nedover og oppover vet vi ikke hva er, kom og dans, oppfordrer leder Vidar Melgård.
– Vi er åtte seniordansere som møter fast, men er det en som ikke kan komme, ja da må det være gyldig grunn. Skulle gjerne hatt fire dansere til slik at vi kunne brukt alle dansene som er laget for slike grupper. Det er flere ringdanser vi ikke kan bruke, sier Liv.

Seniordanserne hadde tidligere treff med naboforeninger, men nå er det flere av disse som ikke er «oppe og går». Det blir litt mye dans i egne lokaler.
– Dersom det er noen som har lyst til å danse så trenger man ikke være Eidbygg. Det er bare å ta turen fra Flatanger, Beitstad, Verran, ja uansett hvor man bor. Vi har plass for flere spreke seniordansere, sier leder Vidar.
De danseglade seniorene har dansekveld hver tirsdag mellom klokka 17-19 i ungdoms-eldresenteret i Namdalseid samfunnshus.

Seniorene Jorunn og Martin Buvarp er danseveteraner.

 

– Så danner vi en ring, tar hverandre i hendene og takker for i dag!

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse