Går mot kontantfritt samfunn, onsdag ble minibanken fjernet

Onsdag ble minibanken på Namdalseid fjernet, til venstre Steinar Furuheim og Morten Rustad

NAMDALSEID

«Gæli var det før og værre vart det sia»! For flere år siden ble Sparebanken på Namdalseid lagt ned. I butikken, Coop marked, ble det bank i butikk, men i fjor sommer ble også den lagt ned. Onsdag var det minibanken på Sentrum Auto som ble tatt ned fra veggen. Nå blir det vanskelig å få tak i en hundrings for de som har behov for eksempel til en gave.

– Kanskje butikken eller bensinstasjonen kan hjelpe med kontanter?

– Posten og DNB skilte lag i fjor sommer og banken i butikken ble da lagt ned. Folk spør jo etter kontanter her hos oss, men vi har ikke penger å gi ut til de som ønsker noen kroner i pungen. Det blir jo «balåt» for mange nå når de skal gi en gave eller lignende. Når vi ikke har noen bank her, kommer det ingen kontanter inn til oss heller. Det er synd, men slik er det, sier butikksjef Ellin Setter.

– Nei, vi har ingen kontanter å gi ut her, sier betjeningen på bensinstasjonen Shell Sentrum Auto.

– Vi har aldri nektet å ta imot kontanter fra kunder, men dessverre er det ikke mulighet å ta ut på Shell eller butikken når vi ikke får inn kontanter. Vi prøver å hjelpe så langt vi klarer.
Jeg har også prøvd i lengere tid å få til en avtale med Nokas for å la minibanken stå, men ingen fra Nokas ga meg så mye som et svar uansett hvor mye jeg masa. Det er ikke vår skyld at minibanken er fjernet, sier butikksjef på Sentrum Auto Mari Langørgen

– Typisk for oss i distriktene, de legger ned alt! Er dette bolyst for ungdommene? lurer Kjell Morten Staven.

Tok ned
Fra fredag 5. februar var det ikke mulig å ta ut penger i minibanken på Namdalseid. Det var en minibank drevet av NOKAS. I starten var det Sparebank1 SMN som hadde minibanken. Onsdag var to karer og tok ned minibanken.

– Vi reiser landet rundt og tar ned og setter opp minibanker. For 5-6 år siden var det å sette opp disse og nå er det mange som blir tatt ned. Vi har nå vært i Sparebank1 SMN Namsos der vi har tatt ned både innskuddsbanken og minibanken. Blir vanskelig både å sette inn og å ta ut penger nå, sier Morten Rustad.

Det er selvsagt mange som lurer på hvorfor minibanken på Namdalseid forsvant så fort, uten forvarsel. Vi tok kontakt med NOKAS og de sendte følgende e-post om saken:

Fant ingen løsning
Bekrefter herved at vi måtte gå til det skrittet å legge ned minibanken etter at Sparebank1 SMN ikke lenger ønsket å bidra økonomisk til at den skulle bli stående. Vi beklager at det ikke var mulig å finne en løsning sammen med banken, men har selvsagt full respekt og forståelse for at de må gjøre sine egne vurderinger.

Som privat aktør så er vi imidlertid avhengige av et visst antall transaksjoner for å holde driften lønnsom, med mindre det kommer bidrag fra lokalsamfunnet. I dette tilfellet var det for få transaksjoner til å kunne forsvare driften.

Om det skulle dukke opp lokale interessegrupper som ønsker å stille opp, så vil vi selvsagt gjøre en ny vurdering.

Med vennlig hilsen

Ådne Mauritzen

Kommunikasjonsdirektør
Avarn Security

 

Denne beskjeden møtte minibankkunder fredag; Avsluttet! 5.2.-2021. (Foto: Kjell Morten Staven).

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse