Brannvernuka ble også markert i Vangstunet barnehage, brannbilen kom på besøk

Jubel i Vangstunet Barnehage da brannkonstablene Silje Mølnå og Geir Sæther dukket opp med brannbilen

NAMDALSEID

Torsdag i forrige uke var det en spennende dag i Vangstunet Barnehage. Brannkonstablene Silje Mølnå og Geir Sæther kom kjørende i brannbilen. Barna i de tre eldste gruppene, Kaninan, Kalvan og Kattongan skulle få være med på ukens store opplevelse.

– Æ ska bli brannmann, ja, det e heilt sekkert, mange som var inne på den tanken.

– I dag er det flere kvinner som er med i brannkorpset, og nå heter det brannkonstabel, sier Silje.
– Dette er et opplegg i brannvernuka og vi stiller frivillig opp, det er viktig å vise seg fram. I Brannvesenet Midt IKS er vi på Namdalseid det laget som har størst andel kvinner med. Vi har to, sier Geir Sæther.

Redde bamsen
I Vangstunet Barnehage har de hele uka hatt fokus på brannvern.
– Dette er noe som virkelig har engasjert barna gjennom hele uka. Vi har hatt om sikkerhet, brannslukningsapparater og det å være forsiktig med levende lys og varme, sier Ann Monica Aasbø.

Og barna fikk være med på trening der det var forskjellige hindre de skulle gjennom, løpe over bildekk, balansere på ei fjøl, styrketrening og springe og redde en bamse. Det så jo kult ut da!
Brannbilen var alle innom og de fikk holde både vannslanger og sakser, se på alt utstyret de har med når det er utrykning.
– Vi rykker ut når det er brann, bilulykker og andre ulykker, også til alvorlige sykdommer. Vi skal jo redde liv, sier Geir.

Etter at alle barna hadde fått sine røde hjelmer, var det tid for å si ha det og takk for en trivelig og spennende dag med ekte brannkonstabler og stor brannbil. Silje og Geir satte på blålys og et par høye støt med sirenen som takk for seg.

Brannøvelser er viktig
– Det er ikke tilfeldig at Brannvernuka arrangeres om høsten: Da går vi inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen.
Hvis det skulle begynne å brenne, gjelder det å gjøre de riktige tingene raskt og i riktig rekkefølge. Derfor har vi brannøvelser som et hovedtema for Brannvernuka. All erfaring viser at det nytter å øve. Mange liv og store verdier har blitt reddet fra brann fordi de involverte hadde trent på hvordan de skulle opptre. Med Brannvernuka håper vi å inspirere til økt hyppighet av og bedre kvalitet på brannøvelser på arbeidsplasser, i barnehager, skoler, institusjoner og ute i de tusen hjem, står det på hjemmesida til Norsk brannvernforening.

Spenningen var stor da brannbilen ankom barnehagen.

 

Åh, slangen er litt tung ja!

 

Stor stas å få gå inn i brannbilen.

 

Kjekt å få prøve hjelmen til brannkonstabel Geir.

 

Alle fikk holde både slanger og saks.

 

Brannbil kan bare være brannbil, en vanndam er også kult!

 

De var fornøyde med dagen, alle fikk seg røde hjelmer og hadde det artig med brannbil sammen med Silje og Geir. Ha det!

Flere bilder med brannkonstablene:

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse