Matidyll – et sommertilbud til barn og unge

Denne sommeren kan barn og unge i 1.-10 klasse i Namdalseid og Statland bli med på ferieaktiviteter med matlaging! 

Det er Namdalseid frivilligsentral som står bak dette tilbudet med økonomisk hjelp fra Gjensidigestiftelsen.  Aktivitetene er spredt ut over sommeren med forskjellige tema, og det er gratis å være med. 

Naturlig og næringsrik mat 

For å gjennomføre mataktivitetene har frivilligsentralen gjort en avtale med Grete Ekker som er veldig engasjert i matlaging for barn og unge. -Jeg vil være med på å gi barn og unge matglede og fine opplevelser, samtidig som jeg lærer bort litt om naturlig og næringsrik mat, forteller hun.

Hun er opptatt av naturlig mat fordi det inneholder mer næring enn bearbeidet og raffinert mat. Krydder og urter er også næringsrikt og oppfriskende. -Det er også noe å tenke på at å spise disse rettene ute i stille natur gjør at kroppen tar opp viktige næringsstoffer på en god måte, og du blir sterkere og friskere, forklarer Grete. -Når vi sitter i naturen og slapper av så er vi tilstede i livene våre uten stress. 

Fire forskjellige aktivitetsdager og tema  

Det blir fire forskjellige dager og tema. Det går an å være med på en eller flere dager. 

 -Jeg vet at det er mange barn og unge som er interessert i å lage mat, sier Grete. – Så jeg håper de får hjelp til å melde seg på. Alle elever har fått invitasjon fra frivilligsentralen med hjem i skolesekken. I tillegg til selve matlagingen så er det en kombinasjon av turer, friluftsliv og det å gjøre noe sammen.

 -Det beste er om vi får en god blanding av aldersgrupper. Det er noe med at de yngre kan være sammen med de som er eldre på aktiviteter, og de eldste kan få litt mer ansvar for oppgavene.   

På tur med turmat i sekken 

Første aktivitetsdag er tirsdag 28. juni. Da er temaet “på tur med turmat i sekken” og deltakerne skal gå til Kalnestjønna som er ca en halvtimes gange fra parkeringsplassen på Myrmoen. 

På denne turen er menyen fjell.  

Siden det er generelt bålforbud så er turen bygd opp rundt hva man kan ha med av god mat som ikke skal på bålet, men primus er lov å bruke. 

Pølser og brød er enkelt å velge når man skal på tur og det er noe de fleste liker, men Grete er opptatt av å formidle hva annet man kan ha med som turmat. -Vi skal lage eggerøre på primus, og så blir det diverse fjellmat, blant anne kald laks og kaldt viltkjøtt. Vi skal også ha med frukt og grønnsaker. 

Naturlig mat på bål 

Den andre aktivitetsdagen er tirsdag 5. juli. Da er temaet “naturlig mat på bål” og aktiviteten skal foregå på grillplassen på Sjøåsen.  

På denne turen er menyen sjø. -Vi skal kose oss med blant annet fisk og skalldyr, forteller Grete. -Det er så mye godt man kan tilberede på bål. Det skal være inspirerende og artig, og barna skal få kjenne på mestringsfølelsen med å lage god mat som de kan spise etterpå. 

Bake- og kakeverksted 

-Vi har planlagt en innedag også, så den 10. august skal vi samles på skolekjøkkenet for å bake. Her har vi allerede påmeldinger, så det gjelder å følge med for det er de som melder seg på først som får plass 

Friluftsdag med aktiviteter og mat på bål 

Den fjerde og siste aktivitetsdagen i sommer blir lørdag 27. august som er etter skolestart. Mens de andre aktivitetsdagene har begrensende antall plasser, så er denne dagen åpen for alle. Men frivilligsentralen ønsker påmelding for å vite hvor mange som kommer. 

-Vi har valgt å dra til Straumen denne dagen for der er det god plass til mange deltakere, og nå er det jo også blitt en stå stor og romslig gapahuk der med plass til både matlaging og folk, forteller Grete. -Det er også mulig å kjøre helt frem slik at det er tilgjengelig for alle.

Praktiske opplysninger 

Frivilligsentralen informerer om at aktivitetsdagene er for elever ved Namdalseid skole og Statland skole. I tillegg så kan også andre barn og unge som er på besøk hos familie og venner i Namdalseid og Statland melde seg på.  

Deltakere som går i 1.-4. klasse må komme i følge med en voksen. Her kan man samarbeide slik at en voksen har ansvar for flere barn. Dette må være slik fordi frivilligsentralen har ikke kapasitet til å tilby barnepass.  

Påmelding via innbyggertorget på telefon 74 21 71 00 eller på frivilligsentralens hjemmeside. Hvis noen trenger skyss så kan frivilligsentralen være behjelpelig med å koordinere samkjøring.

Trykk her for å gå til info og påmelding på frivilligsentralens hjemmeside.

 

Grete Ekker er opptatt av naturlig mat og matglede.
På tur med turmat i sekken – det er mye godt man kan ha med!

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse