Høgspentlinja skal bort, nå legges det jordkabel

Høgspenten flyttes fra luft til jord, maskinfører Jan Nordstrøm, ved kabeltrommel hjelpesmann Dagfinn Fosdal og i grøfta Lars Øyen

BRUSTU

Vi ser at det graves langs Fv17 fra Aunmyra og retning nordover.

Men hva er det de graver?

– Det er strømkabler  det graves for. Hovedhøgspenten skal legges i grøft fra Aunmyra og nesten ned til Fallet nord for Namdalseid skole. Vi er nå ved Brustu og derfra blir det mot Grøtmo og Dalaberget. I tillegg til høgspentkabel legges det også lavspentkabel for kundene, linjene skal etter hvert bort. Det legges også ei 28mm trekkrør, kommunikasjonsrør, for framtidig styring av nettet, sier Teamleder drift Steinkjer Tensio TN Bjørn Ove Knudtsen.

De store «kioskene» som er kjørt ut og står langs med veger i området, de skal erstatte transformatorene på den gamle linja.
– Disse er kjørt ut, men de står tilfeldig utplassert. Dette er «kiosker» med brytere til hver sidelinje slik at man kan koble ut strøm dersom det blir feil på en linje. Dette vil gjøre sikrere strøm til alle, sier Knudtsen.

For noen dager siden besøkte vi mannskapet som utfører grøfting og legger kabler, da var de ved Brustu. Det er Maskinfirmaet Berg Maskin AS fra Sparbu som har gravearbeidet.

– Vi har jobbet med dette anlegget en måneds tid og det er langt igjen til Sentrum på Namdalseid. Gravemessig er dette en bra jobb med lite tele og snø, men vi må vel si at det har vært mye vær. Nå skal vi straks over Hundmyra og vi ønsker litt kaldere vær, sier maskinfører Jan Nordstrøm.

Fine forhold med lite tele og snø.

 

Tunge tak når den svære kabeltrommelen skal flyttes.

 

Slike «kiosker» ser man flere steder, de skal erstatte de gamle transformatorene.

 

 

 

Annonse
.
.

Støtt lokalavisa

Har du ikke tegnet frivillig abonnement på Lokalavisa #fjordtilfjord enda?

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
Setup fee 
Valgt abonnement  
Coupon discount (%s) 
VAT (0%) 
Total 

 

FLERE NYHETER

Annonse
.
.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*