Jenteband og kreativt verksted; vårforestilling i kulturskolen

Elevene på Namdalseid kulturskole har det kjekt, et jenteband er i emning, t.v. Alma på piano, Renèe på slagverk, Elvira spiller bass og Aurora synger

NAMDALSEID

Namdalseid kulturskole er ikke bare sang og musikk. Noen elever har også hatt kreativt verksted der de siden nyttår har hatt maritimt tema.
– Her har elevene laget fisker av papir som er limet og formet, i en flott sjø som de «svømmer» i. De eldste elevene har tegnet/farget kopier av kunstverk av kjente kunstnere. Kunstelevene skal nå jobbe videre med leire og lage sine egne kunstverk sammen med lærer Hanne Siri Høgden. De er 14 elever i denne gruppa, sier kulturskolerektor Lars Øivind Meland.

Flinke elever
Rektor sier at det til sammen er 55 elever i kulturskolen i kommunen og av disse er 12 på Statland skole. Elevene har hatt undervisning i piano, gitar, slagverk, elgitar, elbass, band og kreativt verksted. Tirsdag kveld hadde de invitert til vårforestilling i gymnastikksalen og det var mye fin sang og musikk og ei flott utstilling av kreative ungdommer. Det var nok fiskene i havet som var det største blikkfanget, men mange flotte tegninger/kunstverk var utstilt i ribbeveggen. Kunstnerne var ikke tilstede, men en fiskemaker måtte vise sin del av det maritime kunstverket.
– Denne fisken har jeg laget og det har vært skikkelig kult å være med på dette, sier Jonathan.

Elevene på diverse instrumenter fikk vise hva de hadde lært og øvd på den siste tiden i kulturskolen. Det var mange små og store musikkstykker, firhendig piano, jenteband og to slagverkere som spilte til playback. Skikkelig tøft og begge heter de Justin. To jenter kom sågar inn på rulleskøyter, – musikk på hjul, mente rektor. Leopold spilte Boogie Blues sammen med lærer Jan Åge. Snorre stilte opp med ny gitar og imponerte med blant annet sangen Bilde tå’n Ivers. Det er bare å glede seg til neste opptreden med alle disse flinke kulturskoleelevene.

Påmelding
Nå er det åpnet for ny påmelding til Namdalseid kulturskole for neste skoleår. I fjor var det anledning til danseundervisning, men da denne ble på Namsos var det liten interesse for tilbudet.
– Nå er det mulig å melde seg på dans til neste skoleår og vi har fått danseundervisningen hit til Namdalseid. Det blir da åpnet for klassisk- og jazzballett, street dans og et tilbud for barn fra 3 år til første klasse. Disse kan ikke kombineres med andre. Vi må ha cirka 6 elever for å få til dette, det kan bli miksgrupper, sier Lars Øivind Meland.

Dans er et samarbeid med Namsos og for de som blir med på dans her på Namdalseid får anledning til å bli med på forestilling i Namsos kulturhus.
– Det legges ned mye ressurser der for å få det artig og flott for barna, sier Lars Øivind.

Når det gjelder påmeldinger for nye elever så gå inn på siden: https://nonamsos.speedadmin.dk/tilmelding#

Re-registrering for eksisterende elever: https://nonamsos.speedadmin.dk
Gå gjerne inn på Namdalseid kulturskole sin FB-side.

Snorre liker å spille gitar og synge, Bilde tå’n Ivers er god å høre på.

 

Justin trives med slagverk og med playback så ble det en fin oppvisning.

 

Lærer og elev i godt samspill, Leopold framførte Boogie Blues sammen med Jan Åge.

 

– Denne har jeg laget, forteller Jonathan, her sammen med kulturskolerektor Lars Øivind Meland.

 

Alinour spilte Liten dans på piano.

 

Justin har vært elev noen år i kulturskolen og han har blitt en flink og stødig slagverker.

 

Mange elever spiller piano og Line framførte Lille katt.

 

Musikk på hjul med t.v. Thalia og Mari, bassist Alf Inge bak notestativet.

 

Lea holdt seg til årstiden og spilte vakkert Våren på piano.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse