Sommeraktivitet – lær å lage digg mat

Her lages pizza og wraps, fra venstre Ingebjørn Vegarsønn Staven, Sigve Hansen, kokkelærer Rosalina Redondo, Emil Altin Bondø, Ibrahim Almohammad og Jonathan Berg Nordtvedt. Høyre side bakerst Mohammad Almohammad, Ingrid Serine Høgden, Elea Sotberg-Hanssen og Ylva Enoksen Stakset

NAMDALSEID SKOLE

– Bli med på sommeraktivitet! Spennende og smakfullt med wraps, smoothie og annen snaddermat. Etterpå kan du som fersk matambassadør lett lære kompiser hvordan kokkelere sammen, het det i invitasjonen til matkurs sammen med Unge Kokker.

Onsdag var dagen for matlaging og kurset var et samarbeid mellom SISU 4H og Namdalseid frivilligsentral. Matlagingskurset var gratis og Unge Kokker stilte med profesjonell kokk som lærer.

– Dette er et opplegg som heter «Smart sommer 2021» der barn og unge får opplæring i hva som er smart og sunn mat og hvordan man lager den. I dag har vi laget wraps, smoothie, supper og pizza med kjøtt og vegetarpizza. Gjennom Unge Kokker har vi også andre kurs som sushikurs og kurs i matsvinn, ta vare på maten. Det blir en annen gang, smiler en engasjert og smilende kokk Rosalina Redondo. Rosalina er fra Mexico, men er utdannet kokk i Norge og jobber for Unge Kokker.

– «Smart Sommer 2021» er i sin helhet støttet av Gjensidigestiftelsen. Vi sendte inn søknad og fikk støtte til dette opplegget gjennom Unge Kokker. Kurset er for alle fra 9 år og eldre og det er 9 deltakere med som synes det er artig å lage mat selv, sier leder i frivilligsentralen Monica Sotberg.

Da maten var ferdig var det samling ved pyntet bord og etter sigende var alle fornøyde med resultatet. God sommer med hjemmelagde småretter!

Stor stemning på skolekjøkkenet, bakerst t.v. medhjelper Mirfat Almustafa og Monica Sotberg.

 

STEMNINGSBILDER FRA SKOLEKJØKKENET:

Maten er servert og alle er fornøyde! (Foto: Monica Sotberg).

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse