Fantastisk «Vårsprell» med Ville føgla flyg, Working Man og Løvenes konge

Samarbeid er tingen for å få til noe spesielt, - vi har bygget ei «kulturbro» denne helga! Namdalseid songlag og Mannskoret Malmklang

NAMDALSEID & MALM

Medlemmene i Namdalseid songlag og Mannskoret Malmklang tok i helga sjansen på at oppladingen deres ville holde til to konserter. Og den holdt i alle fall til tjue i stil, nærmere tretti!
Konsert i Namdalseid samfunnshus på fredag med 85 tilhørere og Malm samfunnshus lørdag med 105 til stede. Tydelig at folk er sugen på underholdning etter to år med opphold.

Variert

Og underholdning fikk de, og det var ingen som nevnte at dette ble en «bomtur» nei. Her var det full fart fra første tone, variert program fra «En dag med Rønnerdal» til «Løvenes konge» med mange flotte melodier imellom. Skulle man nevne noen så fra songlaget «Ville føgla flyg» arrangement av Jan Åge Kolstad og «Vi deler alt» arrangert av Tor Halvard Nilsen. Malmklang sin «Working Man» var skikkelig flott og sterk med flere solister undervegs og sangen satte følelser i sving til mange. En god gammel mannskorsang, «Olav Tryggvason» slapp ikke unna konsertene i helga, godt jobba alle sammen.

Helt magisk

Felleskoret var jo en sann fryd å høre på, mektig og sikkert startet de med «The way old friends do» og Jon Østeng Hov sin «Hilsen fra fjellet» var knaillbra med Kjell Grande som solist på første verset. Ann Iren Fremo sang «Fields Of Gold» av Sting, nydelig framført. Avslutningsnummeret var, vanskelig å sette rette ord på det, men det var helt magisk. «Circle of life» fra «Løvenes Konge» arrangert til koret av dirigent Torunn og fantastisk solo av Mats Odin Svendsen. Kormedlemmene sang på swahili, tøft og det var også de to høvdingene som åpnet nummeret.

Solist Ann Iren Fremo.

Stort kor
Må nevnes at de to korene har felles dirigent, Torunn Johnsen fra Malm.

– Du kjenner jo begge korene godt, men hva når de ble til ett stort kor?

– Veldig artig! Det ble to flotte konserter i helga. Korene klinger godt sammen og utfyller hverandre på en god måte. Det ble en fin balanse noe som man ikke kunne forutse. Stor honnør til sangerne for godt oppmøte på øvelsene, alle sto på. Musikerne må jeg også skryte av, de er en flink gjeng som jobber godt sammen. Artig å jobbe med begge korene noe jeg igjen ser fram til mot jul. Vi var jo godt i gang med julekonsert i fjor da det ble avlyst på generalprøven. Det blir kjekt å ta opp igjen dette for programmet er jo der og vil komme fort på plass igjen. Da konsert med kulturskoleelever som solister og kanskje får vi til en konsert i kirka på Malm også, sier en fornøyd dirigent Torunn Johnsen.

Solister fra Malmklang, t.v. Kjell Grande og Mads Odin Svendsen.

Honnør til korene, dirigent, alle solister, flinke musikere som det ikke finnes maken til i mils omkrets og lydmann Trygve Brønstad gjorde en formidabel jobb. Bjørnar Svendsen og Geir Wannebo bandt konsertene sammen på en fin måte, ingen dødpunkter her itj!

– Vi har storkosa oss her på Namdalseid med mye flott sang og musikk, smilte ordfører Frode Båtnes som hadde med familien på konsert.

Mer samarbeid

Etter alle øvelsene dere har hatt, fram og tilbake gjennom bommer og tuneller, satser dere på mer samarbeid framover?

– Det var Namdalseid songlag som tok kontakt med oss og spurte om et samarbeid for vi har jo felles dirigent. Vi har hatt et kjempesamarbeid og har øvd sammen på begge stedene,og det  har vært veldig artig. Man ser jo på publikum at de har hatt det bra, det var helt sikkert verdt bompengene ja. Vi ser fram til å «hive» oss på et nytt prosjekt, helt klart, smiler leder i mannskoret Malmklang, Terje Selen.

– Dette har vært helt fantastisk, kjempefine forestillinger og herlig å synge i kor når vi er så mange. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger og for et «Husbænd» vi har, stor opplevelse og vi er veldig fornøyde med publikumsoppmøte. Det blir helt klart et samarbeid igjen i alle fall mot jul, sier leder i Namdalseid songlag Nina Edel Damås.

Markering

Follafoss musikklag under ledelse av Marius Løvli deltok på konserten lørdag i Malm samfunnshus. Friske toner med blant annet sangsolister type «Blues Brothers». Artig med nye toner fra korpsverden!
En markering av krigen i Ukraina og at det er kommet flyktninger til Malm, ble markert med det Ukrainske flagget og leder Terje Selen leste et dikt og hilsen til Ukraina.

Namdalseid songlag startet konserten fredag i Namdalseid samfunnshus.

 

Mannskoret Malmklang.

 

«Husbændet», fra høyre Magne Feragen, kapellmester Jan Åge Kolstad, Ståle Overrein, Edith Johnsen, Sigve Svendsen og Jakob Wannebo Gundersen.

 

– Takk for samarbeidet og to flotte konserter med mye folk i salene, sier fra venstre leder i Malmklang Terje Selen, dirigent Torunn Johnsen og leder i Namdalseid songlag Nina Edel Damås.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse