Med innsamlede midler skaffet Namdalseid Røde Kors hjertestarter til skolen

Namdalseid Røde Kors samlet inn penger til hjertestarter i skolen, Gunnhild Kaldahl tok imot fra Kjell Inge Aas. Samtidig med overrekkelsen var det livredderkurs i bassenget

NAMDALSEID

I slutten av oktober startet Namdalseid Røde Kors en innsamlingsaksjon for å skaffe penger til en hjertestarter i Namdalseid skole. Innsamlingen gikk både fort og greit, det manglet ikke på giverglede til et slikt viktig formål.

– Etter 10 dager var vi klare til å bestille en hjertestarter til skolen. To store gaver fikk vi og både Namdalseid Sanitetsforening og Fagforbundet ga 3.000 kroner hver. Eksakt sum for hjertestarteren er 13.000 pluss moms, sier Kjell Inge Aas som torsdag overrakte gaven til skolen.
Gunnhild Kaldahl mottok nyheten fra Røde Kors.
– Dette er et flott tiltak og gir en trygghet for oss. Håper vi ikke får bruk for den, men dette er en sikkerhet for oss alle. Det er jo mye aktiviteter her i skolen og på idrettsanlegget, skirenn, fotball og all slags treninger innen idrett. Hjertestarteren må henge så den er tilgjengelig for alle til enhver tid det er aktiviteter her, sier Gunnhild.

Kjell Inge sier at opplæring er nødvendig, men at hjertestarteren selv gir instrukser undervegs ved bruk.
– Skulle det oppstå en situasjon at den må brukes, for all del bruk den. Røde Kors vil arrangere et kurs i bruk av hjertestarter tirsdag 11. desember i skolen. Dette er et kurs for badevakter og lærere på skolen, sier Kjell Inge Aas.

Leder i Namdalseid Røde Kors Marit Kolstad sier at det var stor giverglede ved innsamling av penger til hjertestarteren.
– En stor takk til alle som har bidratt til dette flotte tiltaket. Røde Kors oppfordrer andre lag og foreninger til å gjøre det samme, for jo flere hjertestartere vi har i kommunen desto bedre. Røde Kors har flinke instruktører til å holde kurs i bruk av den, sier Marit.
Det er ikke klart hvor hjertestarteren blir plassert i skolebygningene, men i området bassenget/gymsalen er sikkert riktig sted. Nærmere orientering om plassering kommer.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse