Namsos kommunes byjubileum utsatt til 2022

Namsos må utsette byens 175-årsjubileum til 2022. (Foto: Svein Tore Kolstad)

NAMSOS

Pressemelding fra Namsos kommune

Namsos kommune måtte i 2020 utsette sitt 175-års byjubileum. Ett år etter forrige utsettelse, må kommunen igjen utsette feiringa.

– Feiringa var også tenkt som en markering av vår nye kommune, men ved å utsette til 2022, vil vi også kunne legge til en tredje markering; markeringen av frivillighetens år, sier kommunalsjef for kultur og inkludering Ann Evy Duun.

– Frivillighetens kraft har mang en gang vært tydeliggjort gjennom en imponerende dugnadsinnsats. Markeringen i 2022 vil dermed kunne omfatte både byjubileet, vår nye kommune og det som forhåpentligvis er en avsluttet stordugnad for hele befolkningen; kampen mot korona-pandemien, sier Duun.

– Det har hele tiden vært god dialog mellom kommunen og Sagbruksfestivalen på Norsk Sagbruksmuseum om hvordan det kan legges til rette for at innbyggerne skal kunne oppleve en trygg Sagbruksfestival med urpremiere på musikkteateret «Kongens Portal». Konklusjonen er at dette da må skje i 2022, sier museumsleder Geir Flakken.

Museumslederen kan likevel friste med fredningsmarkering på Norsk sagbruksmuseum og åpning av det nye besøkssenteret med underholdning 11. juni. Til høsten blir det også markering av museets 30-årsjubileum.

Oppfordrer alle til å bli med neste år
Både involverte aktører og sponsorer har gitt positive signaler om at de kan være med også neste år, og dette er godt å ta med seg i den videre planlegginga, sier Flakken.

– Kanskje kan utsettelsen gjøre at vi kan få til et enda bedre program også? Hvis noen ønsker å bidra er det bare å ta kontakt, understreker Ann Evy Duun.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse