Ingen grunn til å kjede seg i høstferien, populært med «Høstidyll»

- Kjempegodt, sa Snorre og Elea til Grete som passet på kaffen.

 

NAMDALSEID

Hvor kan man lage mat både inne og ute, delta på programmering av Legoroboter og mye annet spennende i høstferien? Jo, det er på «Høstidyll» på Namdalseid det.

For tredje året inviterte Frivilligsentralen til aktiviteter både i skolen, i samfunnshuset og på Brumoen der det ble både bål, grill, panner og kjeler.
– Høstidyll er et tilbud for barn og ungdom som ikke har spesielle planer for høstferien. Mandag ble det laget mat på skolekjøkkenet der det var spennende oppskrifter med temaet høst og Halloween. Her deltok 19 elever fra 1.-6.klasse. Ikke farlig å arrangere når både foreldre og besteforeldre stiller opp som hjelpere. Leder i mat var Grete Ekker, sier Monica Sotberg.

Fra menyen kunne vi se at Halloween er nært forestående, se bare her; kjøttboller med skremmende tilbehør, (de var skrekkelig gode), grusomme gresskar, skummel søtpotetmos, mumiepølser, skrekkelig spaghetti, Halloweenkjeks og sikkert mer skremmende mat. Tok en titt på siste arket også, der sto det jammen «En uhyggelig kake»!

– Takk for økonomisk støtte fra Fylkeskommunen og god mat fra Nortura. Slik støtte gjør at vi kan arrangere slike dager gratis, sier Monica.

Papptropolis og lego

Andre dag i Høstidyll var det to kreative grupper som fikk utfolde seg. Den ene gruppa brukte både papir, saks og lim, fargestifter var der også. De «bygde» en papirby, Papptropolis, og denne flotte byen ble til en utstilling i kommunehuset. Instruktør var Solveig Viken som er faglærer i kunst og håndverk og formidlingsansvarlig ved Nils Aas Kunstverksted.
– Det er uante muligheter med papir og det er artig å se hvordan elevene bruker og former det. Dette er spennende og det blir en fin utstilling av papirbyen, sier Solveig Viken.

I lissalen i samfunnshuset var det ungdommer med tindrende øyne og surrende roboter som hadde stand. Her var det programmering av legoroboter fra Lego EV3. Instruktør her var Bjørn Sagmo fra Newton Namsos.

– Programmering av roboter er jo god læring innen matematikk og en fin måte å vekke interessen for mattefaget. Dette blir kjekt å videreføre i Kodeklubben her på Eide, sier Sagmo.
Det var ingen tvil om at dette var spennende, robotene kjørte etter oppsatte linjer slik de var programmerte til.

Mat i friluft

Onsdagen var en skikkelig friluftsdag med mat laget ute, og det var ikke snakk om å grille ei pølse eller karbonade. Nei da, her ble det laget skikkelig krydderfårikål med lammekjøtt som de selv var med å skjære opp. Grete Ekker sto for instruksjonen på deres store fine grillplass på Brumoen.

– I tillegg til fårikål har de laget lammegryte, steika mandelpoteter med urter og grillet masse kjøtt og grønnsaker på pinner. Laks fra elva, pannekaker av egg og speltmel og grilla epler med krem til dessert, kjekt å få barn til å smake på mat rett fra naturen, sier en fornøyd kokk Grete Ekker.

– Kjempefornøyd med stor aktivitet og mange deltakere, det er tydelig at dette fenger barna. Mange kommer tilbake og er med på flere aktiviteter og nye kommer til, sier Monica Sotberg.

– Dette var en bra og spennende dag, matlaging er artig i friluft. Litt spennende var det å skjære/dele opp lammelåret, sier en glad og mett gjeng på Brumoen. Steiking av pinnebrød fenget det også.

«Høstidyll» ble avsluttet med filmkveld i samfunnshuset torsdag kveld.

 

Skummel mat ble laget på skolekjøkkenet.

 

Halloweenkjeks lages.

 

Khaled og Bathoul måtte smake, Kevin ser litt lur ut.

 

Uthulet gresskar og Halloween hører sammen, her viser t.v. Selma, Lotte, Kevin og Amalie fram det skumle lysende gresskaret.

 

Programmering av roboter var spennende og Julian Sæther og Hermann Melø fikk gode råd av lærer Bjørn Sagmo.

 

Sindre Leander og Khaled liker roboter og dette var en spennende dag.

 

– Roboter og programmering er også for jenter, sier t.v. Emma Møller Ytterland og Aurora Berg Nordtvedt.

 

Etter å ha programmert flere Legoroboter skulle de prøves, helt perfekt resultat.

 

Papirklipp, lim og farging, Julie hadde med bestefar Magne Fossum på aktivitetsdag.

 

Papribyen «Papptropolis» er ferdig til utstilling, lærer Solveig Viken bakerst midt i bildet med briller.

 

Mat i friluft, på Brumoen ble det både grillet, stekt og kokt nydelig mat, f.v. Richard Nordtvedt, Grete Ekker, Bernt-Erik Øien Fossli, Monica Sotberg og Siv Kristin Bratberg.

 

Alle er fornøyde med dagens matlaging og den smakte helt fantastisk.

 

Musikk til arbeidet, hjelpekokk Richard sørget for underholdning på grillplassen.

 

En herlig avslutning av årets Høstidyll, her på Brumoen, pinnebrødsteikere f.v. Aurora, Ariel, Malin, Carmen, Jonathan og Simon.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse