Sommerleir med mange uteaktiviteter, grilling, båttur, natursti og hest

Langvassheimen var nok en gang samlingssted da Kløvertunet inviterte til sommerleir

LANGVASSHEIMEN

Langvassheimen er et yndet sted for alle, uansett helsetilstand, på fjellet er det trivsel. Forrige uke hadde Kløvertunet invitert deltakere fra flere bofellesskap til flott sommerleir.

– I år er det deltakere fra bofellesskap i Namsos, Overhalla, Klinga og Namdalseid som er her på leir. Noen av deltakerne har også egen bolig. Dette tilbudet fra Kløvertunet er populært også i nabokommunene, og flere nye brukere var med her i år, sier leder Svanhild Skjesol Elden.

Stor livsglede
Under leiroppholdet på Langvassheimen er det fritt fram om de vil overnatte eller reise heim om kvelden.
– Rundt 30 personer er innom her hver dag fra tirsdag til og med torsdag. Her er det stor livsglede og trivselsfaktoren er stor. Det har vel aldri vært nedstemt fra kommunen om å få støtte til denne viktige uka i året. Er vel spent på ny kommune neste år, men politikerne skjønner nok behovet for ei slik viktig uke i herlige omgivelser, sier Svanhild.

Dette tilbudet er tilrettelagt slik at alle skal kunne delta. En rotur fristet, natursti er populært, aktivitetsløype, en kjøretur med hest og vogn var bare toppers. Garnfiske ved Finnvollvatnet er en av de store opplevelsene, men i år «blåste» grillingen bort.
– Tore Petersen og Lars Ove Mølnå satte garn i Trollbotn og det ble rundt 60 fisk. En god og varm grill ventet, men sur vind og regnbyger førte til at deltakerne måtte flytte til Langvassheimen. Der ble det grillet og nydelig fjellfisk ble spist innendørs, smiler Svanhild.

Artig
De mange deltakerne fra forskjellige bofellesskap stortrives på Langvassheimen. De fleste hadde vært der flere ganger og det blir stadig nye bekjentskaper. En av de som har flere opphold på Langvassheimen er Åge Aune fra Klinga.
– Her er det artig og trivelig. Hest er kjempebra for hest er jeg vant med fra gården til bestefar på Ramsøya, forteller Åge via sin medhjelper Turid.

Fin opplevelse
Denne sommerleiren hadde det ikke vært mulig å drive uten god innsats av ansatte og frivillige, få bruke Langvassheimen og området omkring, støtte fra foresatte/foreldre og ikke minst hjelp fra kommunen.
– Nok en gang ble denne uka en fin opplevelse for mange, og vi takker alle for mye god hjelp og støtte, sier leder Svanhild Skjesol Elden.
Svanhild får mange gode ord for sitt engasjement og; – hun har stålkontroll på det hun gjør, sa Lars Ove.
Torsdag var det avslutning med familiekveld, underholdning, lysbilder fra oppholdet og god mat. Og den gode maten var det kokkene Terje Haugen og Siv Helland som hadde ansvaret for hele uka.

En glad gjeng samlet med Langvatnet som bakgrunn, t.v. leder Svanhild Skjesol Elden og ansatt Anne Grete Petersen t.h.

 

Natursti er for alle, t.v. Anne Personbråten, Elias Bratberg, Johannes Winther, fra Klinga Åge Aune og Turid Dahl.

 

Hesten «Frøya» og kusk Anne Sigrid Haugset fra Steinkjer gjorde mange turer langs vegen. I vogna sitter Magnus Sten, Andreas Jakobsen fra Bangsund og Arve Indbryn fra Namsos.

 

Torsdagsgjengen på kjøkkenet, t.v. Kari Brit Flenstad, Terje Haugen, Svanhild Skjesol Elden og Siv Helland.

 

Godt vær og flotte omgivelser, må bare nyte dagen!

 

Stemningsbilde fra Kløvertunet på Langvassheimen:

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse