To registrerte smittetilfeller i Namsos kommune

To registrerte smittetilfeller i Namsos kommune – smittet i Høylandet har besøkt restaurant i Namsos (Foto: SveToreKo)

NAMSOS

Pressemelding 23.12. klokka 15.06.

To registrerte smittetilfeller i Namsos kommune – smittet i Høylandet har besøkt restaurant i Namsos
Personen som er smittet av covid-19 i Høylandet kommune besøkte Namsos i forbindelse med en handletur fredag 18. desember. Den smittede spiste på restauranten Viva Napoli mellom klokken 16 og 17. Namsos kommune har i tillegg to nye registrerte tilfeller av koronasmitte.

Høylandet kommune fikk 22. desember påvist koronasmitte. Smitten har sannsynligvis skjedd på Østlandet. Den smittede er isolert i eget hjem, og nærkontakter er varslet. Den smittede besøkte flere butikker, men oppgir å ikke ha vært mer enn 15 minutter inne på hver butikk. Mellom klokken 16 og 17 spiste den smittede på Viva Napoli. Avstandsregler ble overholdt, og alle på samme bord er rutinemessig varslet. Personen hadde ikke symptomer da handletur til Namsos ble gjennomført 18. desember og gikk umiddelbart i karantene da symptom oppstod dagen etter.

Besøkte du Viva Napoli fredag 18. desember mellom klokken 16 og 17?
Du skal være ekstra oppmerksom på symptomer på koronasmitte. Dersom du får symptomer skal du gå i isolasjon og teste deg så raskt som mulig.

To nye smittetilfeller i Namsos kommune
Første tilfelle har blitt smittet i forbindelse med jobb i en annen kommune. Smittesporing er avsluttet og én nærkontakt er satt i karantene.

Andre smittetilfelle har blitt smittet i forbindelse med en nødvendig reise på Østlandet. Smittesporing pågår, men situasjonen oppleves å være oversiktlig.

– Vi har forberedt oss på at dette kunne skje nå som mange beveger seg mer omkring i landet i forbindelse med julefeiringa, sier fungerende kommuneoverlege Kaia Kvisterø i Namsos kommune.
–Vi jobber intenst for å holde smitten så lav som mulig, og oppfordrer alle til å bidra med å følge smittevernrådene som er gitt.

Hvordan bestiller du koronatest?

  • Klikk på lenkeknappen nedenfor og velg ønsket dag og tid
  • Logg inn med bankID
  • Dersom du opplever problemer med timebestillingen, prøv igjen senere eller ring koronatelefon 991 52 745

Bestill time for testing

Kommunen utvider sin testkapasitet ved behov.

Med hilsen
Ann Evy Duun Kommunalsjef kultur og inkludering
Namsos kommune

 

 

Besøk og koronarisiko

Namsos kommune jobber hele tiden med å forebygge smitte og da særlig til de mest sårbare gruppene i samfunnet. Her kan du lese kommuneoverlegens anbefalinger for besøk av personer i risikogrupper og generelle reiseråd for de som kommer fra områder med vedvarende høy smitte.

Saken er oppdatert 15.12.2020 med informasjon om at Trondheim kommune også omfattes av anbefalingene for områder med vedvarende høy smitte eller pågående smitteutbrudd.

Risikogrupper er personer med forhøyet risiko for å utvikle alvorlig forløp av Covid-19, det vil si større sjanse for å bli alvorlig syke om de skulle bli smittet.

Besøk på våre sykehjem

Pårørende eller andre som siste 10 dager har vært i områder i Norge med vedvarende høy smitte, eller i kommuner med pågående smitteutbrudd, bør ikke komme på besøk på sykehjem før det har gått 10 dager etter ankomst til Namsos kommune.

Områder med vedvarende høy smitte eller smitteutbrudd er per dags dato Trondheim, Bergen, Oslo og Viken med omegn.

Hvis du kommer fra områder med høy smitte og har tenkt å besøke beboere på våre sykehjem, ber vi om at du på forhånd tar kontakt med sykehjemmet på telefon.

Besøk av hjemmeboende i risikogruppen

I omsorgsboliger, eldresentre, bo- og velferdssentre og lignende botilbud bor det også personer som tilhører risikogruppen. Det er derfor viktig at du har god dialog med beboeren og tjenestestedet før du kommer på besøk. Disse boligene regnes som private boliger og det er beboeren selv som bestemmer om besøket skal gjennomføres.

Vi ber deg uansett vurdere smitterisikoen dersom du kommer fra områder med forhøyet smitte i Norge eller kommuner med pågående smitteutbrudd.

Hvor mange kan du treffe i jula?

  • Du må fortsatt begrense det totale antallet mennesker du har sosial kontakt med gjennom hele perioden, og ikke minst i førjulstiden.
  • Vi opprettholder anbefalingen om at man kan ha inntil 5 gjester til over nyttår.
  • På to av dagene åpner vi for inntil 10 gjester. Det betyr altså inntil 10 gjester på julaften og nyttårsaften, eller to andre dager som man velger selv i løpet av perioden.
  • Det må alltid være minst en meters avstand mellom alle som ellers ikke bor sammen. Dette gjelder både når man sitter til bords, når gavene deles ut og når julekakene kommer fram.
  • Klarer du ikke å gjennomføre juleselskapet med minst en meters avstand hvis du inviterer 10 gjester, må du invitere færre.
  • Hvis du kommer fra områder med høy smitte, bør du holde 2 meter avstand til folk i risikogruppen.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse