Et kor i storform, et fyrverkeri av gode solister og fantastiske musikere

Førjulskonsert i Namdalseid kirke med Namdalseid songlag, solister, Husband og helt til høyre dirigent Torunn Johnsen

NAMDALSEID

Namdalseid songlag med solister og musikere spredte julestemning i Namdalseid kirke i helga. Kan med rette skrive helga for det var tre konserter og den første var på lørdag ettermiddag. Namdalseid songlag har i en årrekke hatt denne tradisjonen med Førjulskonsert i Namdalseid kirke svartsøndag kveld. I år måtte de finne en annen løsning, koronaen gjorde det nesten umulig å få til konsert i år.

– Med god støtte fra Namdalseid menighetsråd og full innsats fra alle aktørene så kunne vi tilby tre Førjulskonserter. Til sammen gledet vi 150 publikummer noe som er det antallet vi har på en svartsøndagskonsert. Vi er så glade og takknemlig for at vi fikk til dette arrangementet, blir godt å ta jul etterpå, smiler en fornøyd leder Nina Edel Damås.

Da kom tårene
Namdalseid songlag stilte veltrimmet og i storform til å utføre sine tre konserter. Med et spennende programvalg og flotte framføringer av mange flinke solister satte alle i god julestemning. Som man så ofte har lyst til å skrive; kanskje en av de beste konsertene, for dette var skikkelig imponerende. Solister som gledet publikum med sine flotte stemmer og sangglede noe som også smittet på koristene. Herlig!

Her fikk publikum høre kjente julesalmer, også noen mindre kjente både med kor og solister. Et «Husband» som alltid stiller opp og imponerer og det er en fryd å høre deres samspill. Det var en (tre) Førjulskonsert som satte følelser i sving og mange følte nok at det var tidlig «allergitid» undervegs. Hørt etter konsert:

– Det var en fantastisk konsert med et kor i storform og flotte flinke solister. Vanskelig å fremheve noen for alle var så utrolig flinke, men jeg holder en knapp på Maiken Reitan og hennes «All I want for Christmas». Men bevares alle var de kjempeflinke. Og for noen musikere, fantastisk samspill! Det var en super konsert å ta med seg inn i jula, sa en fornøyd Bjørn Åsegg.

– Dette var en magisk og flott konsert, men når han gutten, Mads Odin Svendsen, startet med «O, Helga Natt», da kom tårene, den var mektig flott!

– Det var en veldig fin konsert med et flott kor, herlige solister, stødige musikere og et flott repertoar. Vi fikk skikkelig julestemning og Karin Engen kunne alle versene på allsangene, smiler Magne Fossum.

Det var fire solister og for noen ble det flere sanger i løpet av konserten, så også med Mads Odin Svendsen fra Malm. Han er en sanger som har deltatt i «Eplene i Messehagen» på Malm.

Hvordan var dette da, du hadde flere solosanger?

Det har vært veldig trivelig å få være med Namdalseid songlag på øvelser og disse tre opptredener. Det er en stund siden jeg har sunget, men det var trivelig å bli spurt om å være solist. Det var noen nye sanger, men det gikk bra, kan slappe av nå når vi er ferdige, smiler solist Mads Odin.

– Det er alltid veldig trivelig og artig å komme hit å få være med koret, sier Tone Måøy som også hadde flere solonummer. Hun har jo sin helt spesielle utgave av «Glade Jul» som alltid står på programmet.

En av sangerne hadde et spesielt ønske med en melodi;

– Ettersom jeg og familien er på flyttefot så er denne konserten den sist jeg er sammen med songlaget. Jeg ønsker derfor å synge en sang som avskjedsgave. Det er en duett sammen med Thalia Fossli, «I denne Julenatt», sier Anette Liseter.
Selv om det ble en følelsladet opptreden så var det en imponerende framføring. Lykke til videre Anette!

Enn dirigenten, hva sier du etter tre konserter?

– Jeg er sikker på at songlaget har aldri vært så bra som på denne konserten. Det var skikkelig god klang og de har jobba godt i tiden fram mot konserten. De aller fleste stilte ikke tekst/noter og stemmen holdt hele helga. Må vel si, heldigvis at vi fikk til dette! Jeg har kosa meg hele vegen, smiler en fornøyd dirigent Torunn Johnsen.

Det var vel også gjensidig fra korsangerne; – vi har på følelsen av at dirigent Torunn også har jobba og stått på for å få til årets Førjulskonsert.

Husbandet består av: piano Jan Åge Kolstad, trekkspill Magne Feragen, bass Julie Sæther Laupstad og fiolin Edith Therese Johnsen. Konferansier var Tone Hynne.
Lys Odd Jarle Aune.

 

Mads Odin Svendsen imponerte med blant annet «O,Helga Natt».

 

Hanne Hallås er en god sanger som framførte «Himmel på jord».

 

Mina Jensen Svendsen sang «Nordnorsk Julesalme», bra jobba!

 

Tone Måøy hadde tatt turen til Namdalseid songlag og «Glade Jul» var blant flere av hennes solonummer.

 

Maiken Reitan fikk det til å svinge skikkelig i kirka med «All I want for Christmas».

 

En flott duett, «I denne Julenatt» med t.v. Thalia Fossli og Anette Liseter.

 

Husbandet består av, t.v. Julie Sæther Laupstad, Jan Åge Kolstad, Magne Feragen og Edith Therese Johnsen.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse