Travelt på Landbruksverkstedet, nå klargjøres grashøsteutstyr

De har verkstedet fullt av utstyr som skal være i orden til grashøsting, til venstre Geir Sæther og Sondre Jerpstad

KORSEN

Høsten 2017 startet Sondre Jerpstad opp med Landbruksverksted i store egnede lokaler på Korsen. Nå er det høgsesong med reparasjoner/vedlikehold av grasutstyr, og som Sondre sa tidligere, – det har liksom balla på sæ!

Det er slik det skal være på et landbruksverksted i ei travel landbruksbygd med mange bønder og mye utstyr.
– Nå er det vedlikehold som lagerbytte, bytting av kjeder og annet for å få rundballepressene i topp stand før innhøstingen starter. Vi klargjør nå grasutstyr for landbruksentreprenør Herbjørn Kolstad, service på traktorer, slåmaskiner og fem grasrivere skal være i orden til høstinga starter, sier Sondre Jerpstad og Geir Sæther.

Det er ikke bare grasutstyr som skal være i orden, etter vinteren er det snøryddeutstyr og sandstrøvogner som skal ha en omgang på verkstedet. Såmaskiner, slodder, tromler, gravemaskin og annet utstyr krever også sitt etter mye utført arbeid.
De to verkstedkarene på Korsen har mange års erfaring når det gjelder landbruksutstyr. Geir Sæther har 27 år på verksted og Sondre Jerpstad har skrudd og mekket i 12 år.
– Selv om vi har lang fartstid så er det ikke alt vi får til. Det er dette med datautstyr i traktorene vi ikke alltid kan ordne. Vi kan søke etter feil og spørre om råd så som oftest ordner det seg, smiler de to på verkstedet.

De ser for seg et distrikt fra Jåddåren, Malm/Verran, Namdalseid og til området Utvorda som et passende «nedslagsfelt». De har nå en traktor fra Utvorda inne til reparasjon, men de er også behjelpelig ute hos bonden.

Sondre er mye ute i felten på arbeid, og felten er ikke alltid like ved verkstedet.
– Det blir noen turer ute med bil og nå er det slangespredeutstyr det har vært mye av, både igangsetting av nytt utstyr og servicer. Jeg har hatt turer til Harstad, Korgen, Brønnøysund, Selbu og Inderøy. Det er jo som det skal være, ei travel tid med mange forskjellige oppdrag. Det er slik vi vil ha det, sier Sondre og han fortsetter sveisearbeidet på ei gravemaskinskuffe.

På verkstedet gir de hjelp til de som måtte ha behov og de har omleggingsmaskin for traktordekk og skaffer dekk etter behov. Sondre har hydraulikkslanger og presse i servicebilen.

Her er de i gang med service på en finsnitter, Sondre Jerpstad og Geir Sæther.

 

De har ikke tid til å ha hendene i lomma, Geir og Sondre har tre rundballepresser som skal være i orden om et par uker.

 

Sondre har et sveiseoppdrag på ei skuffe til gravemaskin.

 

Selv ei nyere rundballepresse krever vedlikehold.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse