Tysk sykkelturist på langtur, ventes å være hjemme i oktober

Klaus Muntau tok en pause ved butikken på Namdalseid før han fortsatte sin lange sykkeltur (Foto: Jon Eilert Bøgseth)

NAMDALSEID

Skrevet med hjelp av Jon Eilert Bøgseth

Nesten uansett hvor man farter etter vegene møter man på sykkelturister fra mange land. Og de er ikke redd om det regner ei skur eller to, de tråkker i veg og i verste fall griner de litt på nesen. Noen sykler langt og en og annen sykler enda lengre som den karen Jon Eilert Bøgseth møtte ved butikken på Namdalseid.

Klaus Muntau heter han, er 66 år og kommer fra Frankfurt. Han hadde ruta for sykkelturen sin klar.
Klaus startet fra Frankfurt 26.april og han har syklet hele Danmark, oppover i Sverige så til Oslo og videre til Lysefjorden for så å gå opp til Preikestolen. Deretter gikk turen til Bergen og opp til Trondheim og Jon Eilert møtte han på Namdalseid.

– Jeg liker å prate med folk og han Klaus hadde mye å fortelle om sykkelturen sin. Her er det ikke snakk om å ta ferger uten at det er påkrevd. Videre fra Namdalseid skulle han fortsette Fv17, Kystriksvegen, helt til Bodø for deretter å legge turen til Lofoten. Det endelige målet hans i Norge er Nordkapp, forteller Jon Eilert.

Og som om ikke Nordkapp er langt nok så skal Klaus Muntau returnere via Russland, Finland og de tre Baltiske stater; Estland, Latvia og Litauen. Faren hans var fra Kaliningrad så han skulle innom der også. Siste strekket har den spreke 66 åringen plottet inn gjennom Polen og så til hjembyen Fankfurt.
– Han regner med å være hjemme i oktober og da har han tilbakelagt rundt 12.000 kilometer. Står respekt av slike turer, smiler Jon Eilert Bøgseth.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse