14-dagers karantene på Ner-Brørs etter sydentur

Godt å ta en uttur ved bålpanna, blir litt lei av nettdingser, Celina og Thomas steiker pinnebrød

NER-BRØRS

Leserinnlegg fra Marit Kolstad

Vi er i dag på karantenedag 3.

Den 3. mars reiste vi til Fuerteventura. Corona hadde da kommet til Norge, vi sjekket litt med tanke på smittefare og vurderte fram og tilbake om vi skulle reise. På avreisedagen var 32 smittede i Norge, 1 stk i Fuerteventura, vi tok sjansen på at det skulle gå bra.

Ved hjemkomst 12. mars var 797 stk smittet i Norge og situasjonen var helt forandret.
Samme dag som vi kom hjem ble det bestemt at alle som har vært utenfor Skandinavia, ble satt i 14 dagers karantene, så her sitter vi, to voksne, to barn, hund og katt i karantene.

Det innebærer at vi sitter med god avstand mellom oss, ingen klemmer eller fysisk kontakt, håndsprit på bordene og passer på å ha hver sitt håndklær på badet når vi vasker fingrene. Vi slipper ingen inn, går ikke på butikken eller har nærkontakt med folk når vi går ut.

På Namdalseid er det sjelden jeg har opplevd ringeklokka har blitt brukt, så vi har dessuten hengt lapp med «karantene» på døra.
Bonden går som vanlig i fjøset, men har gitt avløser fri i neste uke, samt passer på å holde seg inne når melkebilsjåfør og dyrelege er innom.

Vi har gode venner og naboer som har tilbudt handling som vi både har benyttet oss av og kommer til å benytte oss av senere også. Det er mange som sliter med å ta imot hjelp, deriblant undertegnede, men det er lurt i disse tider å ta imot den hjelp man kan få framfor å risikere å smitte andre.

Ellers har barna brukt ekstra mye nett de siste dagene, men har nå gått litt lei av tic toc for en stund og har satt i gang med baking, samt har måttet ta litt mere del i noe som til tider er et fremmedord for dem, nemlig husarbeid.

Ellers vil jeg si til alle at vi må lytte til rådene som blir satt, ikke ta lett på dette! Det er slettes ikke det verste i livet å sitte to uker i karantene eller å ha litt mindre nærkontakt og sosialt samvær for en periode. Vi må også fortsette å hjelpe naboer og venner som trenger det.

Vi har ingen å miste, kampen mot korona skal vi vinne!!

Celina koser med katta Taco og hunden Chila.
Thomas forbereder bolledeig, husarbeid er nyttig.
Bonden Johnny går selv i fjøset.

Alle bilder er fra Marit.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*