Onsdagsklubben la sin årlige busstur til seters

Onsdagsklubben på tur til Hatlingsetra (Foto: Grete Volan)

NAMDALSEID/HATLINGSETRA

Leserinnlegg fra Bodil Staven

Onsdagsklubben består av en gruppe voksne personer som annen hver onsdag møtes til trivelig lag med kortspill på Dagsenteret. Sommerens høydepunkt er en dagtur med buss, god mat og opplevelser. Slik skulle det vært for de glade kortspillere også i år, men der hersens coronaviruset satte en stopper for både kortspill og den planlagte turen.

En trivsel/opplevelsestur som var planlagt i juni ble utsatt på ubestemt tid. Så «løsnet» det litt med viruset og det ble åpnet for å få til en busstur i slutten av juli. Da ble det fortgang i turplaner og 29. juli gikk turen til Hatlingsetra i Stod og 18 medlemmer fra Onsdagsklubben ble med. Allerede klokka 10 rullet Bangdalsruta inn til holdeplassen i Sjøåsen og sjåfør Idar Åsegg ønsket de første reisende velkommen om bord og fortsatte opp til Namdalseid for å hente resten av turfølget.

Da bussen var fylt opp og vi kom til Hjellneset plukket vi opp vår guide Otto Hatling som loset oss opp til Hatlingsetra. På setra ble vi møtt av Lars Hatling, kona Grete Volan og mor Rita Hatling. Vel framme smakte det godt med en kopp kaffe!

Lars fortalte om historien til setra og om livet der «før i tia». Hatlingsetra er eneste seter i drift i Steinkjer kommune, har seterdrift i juni, men tar imot gjester på bestilling fra midten av mai og ut september.

Til middag serverte vertene elgkjøttkaker med tilbehør og desserten kalte de «Seterdrøm»; krumkakeskål med krem, nyplukka multer og blåbær.
Lars Hatling spilte taffelmusikk under middagen som ble servert i fjøset. Kaffe og dessert ble inntatt på setertunet til trekkspillmusikk og noen dristet seg til en liten svingom også.

Dette var en skikkelig fin Onsdagsklubbtur og nå håper de at kortstokkene snart kan blandes og kortene deles ut så kortleken kan gå sin vante gang igjen på Dagsenteret!

Vertsfolk, t.v. Rita, Otto og Lars Hatling og Grete Volan.
Hatlingsetra, her noen av de flotte husa på plassen.

 

Venter på middag, fra venstre Sonja Johnsen, Mildrid Elden, Åse Marie Sæther, Oddveig Sverkmo og Ingeborg Kolstad.

 

Forbereder desserten, Rita, Otto og Grete.

 

En liten spasertur på setervollen, t.v. Sonja Johnsen og Ingeborg Kolstad.

 

Lars Hatling spiller trekkspill, det gjør også Kåre Wik og kanskje han lærte et par nye slåtter! (Alle foto: Bodil Staven).

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*