Det bugner av flotte sommerblomster på gartneriet, – tror på sommeren nå!

Mange kunder er innom Langøren Gartneri på Sjøåsen hver dag, her er kunder fra Osen på sin årlige blomsterhandel; Rangfrid Haugen og Solbjørg Svee sammen med gartner Ingela Langøren

SJØÅSEN

Stopper man på Langøren Gartneri nå om dagen så er man ikke alene. Her er det kunder fra området fra Jøa til Osen for å handle planter til sine hager og uteområder. Og det er ikke første besøket kundene gjør hos gartner Ingela Langøren.

– Vi kommer fra Spillum og vi er her og handler blomster hvert år. Det er ikke noe gartneri lengre i Namsos så da går turen til Sjøåsen. Her har de kraftige og fine planter og det er skikkelig bra her, sier Lidvor og Bjørn Olufsen.

Hjemmesommer
I gartneriet på Langøren er det mange forskjellige sorter planter fra den vanlige stemor, surfina, million bells, lobelia, geranium, fuxia, jordbærplanter, tunbergia, astilbe og en masse andre sorter. Ampler som henger fra taket med planter i flotte farger, man føler at sommeren er her.

Vet du hvor mange planter som er i drivhusene?

– Nei, det er jeg ikke sikker på, men sikkert i overkant av 20.000 planter venter på å forskjønne hager rundt i distriktet. Og kunder kommer fra Jøa, Flatanger, Osen, Sætervika, Statland og mange fra Namsos. Kjenner igjen mange av kundene fra år til år, artig det, smiler Ingela.

Merker du noe på salget i koronatiden?

– Nei, folk handler som bare det. Tydelig at mange ser for seg en hjemmesommer der de kan bruke tid og ferie med stell og forskjønning i hagene. Her i gartneriet prøver vi så godt det lar seg gjøre å holde avstand og med spriting så håper vi det går bra, sier gartner Ingela.

Helsebot
I Langøren Gartneri jobber også Wigdis Nilsen og hun kan vise fram blomster i mange ulike farger og en mengde blomsterarter.

– Vi sår litt selv også, men vi kjøper stiklinger/plugger som vi planter ut. Det er artig å følge med blomstene fra de plantes ut og se hvor de vokser for plutselig en dag kommer det knopper og blomster i flotte farger. Det er helsebot det! Kan man vise fram og selge fine planter får man også mye skryt og kundene er fornøyde, smiler Wigdis og gir stemor og jordbærplanter en dusj vatn.
Hun forteller at de må vanne to ganger om dagen når det er sol og varme, inne er det automatisk vanning.

Glad i blomster
I tiden lokalavisa var på besøk i gartneriet kan man si det var en jevn strøm av trivelige kunder. Fra Osen møtte jeg to damer som var på sin årlige blomstertur.

– Vi har en årlig foretakelse med å kjøre fra Osen til Sjøåsen for å handle blomster. Det har vi gjort i mange år og i dag har jeg med tante på 97 år. Vi er glade i blomster og å pynte i hagene våre, sier Solbjørg Svee.

Fra Statland møtte jeg en dame som ikke klarte å bestemme seg sånn med en gang.

– Jeg er ikke sikker på hva jeg skal ha, det er så mye fint å velge mellom her. Det er noe som heter valgets kval, men jeg finner helt sikkert planter jeg kan bruke. Forresten, jeg tror på sommeren nå, smiler Anne Pedersen.

Plantedager
Til uka er det årets begivenhet på kirkegårdene; nå skal det pyntes ved Namdalseid kirke, Elda gravlund, Statland og Osen kirke.

Det er vel mye jobbing med slike dager?

– Det er klart det er det med lasting av bilen og salg ved kirkegårdene, men det er jo jobben og trivelig å møte folk. Tirsdag 1. juni er det planting ved Namdalseid kirke, onsdag er vi på Elda gravlund og fredag på Statland kirkegård. Lørdag kjører vi til Osen kirke og der har vi også med ekstra med planter slik at folk kan kjøpe til hagene sine, sier gartner Ingela Langøren.

Åpningstidene på Langøren Gartneri er: Mandag til fredag klokka 10.00. til 19.00. Lørdager fra klokka 10.00.-17.00. Søndager er det stengt!

– Nå skal vi hjem til Spillum og plante og pynte i hagen, Lidvor og Bjørn Olufsen er fornøyde med flotte planter.

 

Rangfrid Haugen synes om plantene på Langøren Gartneri, – her er jeg hvert år og handler, kjempefornøyd!

 

– Vanskelig å velge planter, det er så mye fint her, smiler Anne Pedersen fra Statland.

 

Gartnerimedarbeider Wigdis Nilsen har mange blomster å ta vare på, – blomster er sjelebot!

 

Når det er sol og varmt må det vannes to ganger om dagen, – ute er det manuell vanning, sier Wigdis.

BLOMSTERBILDER TALER FOR SEG SELV:

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse