Grip sjansen til en kveld med latter, pinlige minner og tåre i øyekroken

NAMDALSEID

Turnéteatret i Trøndelag var sist på Namdalseid med forestillingen Kunst. 2.mars er de igjen på Eidet.

Turnéteatret i Trøndelag forteller: «Nå er vi på vegen med en ny forestilling som heter Rotsekk. Vi fikk terningkast fem i Trønder-Avisa og publikum gir oss strålende kritikker på vegen.»

Kjærlighet til Rosenborg

Rotsekk er laget av skuespiller Ole Christian Gullvåg og regissør Aslak Moe.
Stykket handler om Gullvåg sin oppvekst og hvordan han utviklet sin kjærlighet for fotballklubben Rosenborg.

 

Tommel opp fra Nils Arne Eggen. (Alternativ – Æ hate Molde by!)

Turnéteatret i Trøndelag forteller at etter en privat hjemmevisning i stua hos Nils Arne Eggen har selvtilliten til skuespiller Ole Christian Gullvåg økt betraktelig.
– Jeg har aldri vært så nervøs i hele mitt liv, sier Gullvåg.

Nils Arne Eggen har i stor grad vært en ”farsfigur” for Rosenborgsupporteren og skuespilleren. Han har lært Gullvåg om verdier og politikk.
I Rotsekk er fotballen i sentrum av fortellingen, som handler om Gullvågs oppvekst og hvordan hans forhold til fotball har preget hans liv.

Bakgrunnen til hjemmevisningen i stua hos Eggen er at den kunstneriske prosessen bak Rotsekk har i stor grad vært hjemmevisninger i stua til venner og familie av Gullvåg og regissør Aslak Moe.
Nils Arne Eggen er også opptatt av litteratur og det skrevne ord.

Han var imponert over stykket.
– Æ e ingen røggpessar, sier Nils Arne Eggen, og poengterer at han er ærlig når teatret kommer for å høre hans mening om Rotsekk.

Han er mener at distriktene er det viktigste vi har, og at et teater som reiser rundt for å vise profesjonell scenekunst er bra for distriktsnorge. Derfor sa han ja til at Turnéteatret i Trøndelag fikk komme hjem på Fannrem. Etter rundt 1,5 time med forestilling er Eggen godt fornøyd.

– Dette kan virkelig anbefales. Det handler ikke bare om fotball, men om Gullvågs forhold til sin bror og sin far, og teksten er skrevet på en god måte, sier Nils Arne Eggen

I stykket snakker Gullvåg mye om å hate Molde by. Han prøver å forklare hvordan dette hatet utarter seg sett fra en supporters perspektiv. Nils Arne Eggen har aldri likt dette uttrykket særlig, men mener at Gullvåg klarer å gi han perspektiver han ikke har hatt før.
– Når du forklarer at når alt det negative ved klubben er brukt opp, så må jo byen stå for resten. Viktig å få fram dette, sier Eggen og ler.

I neste uke skal Rotsekk gi rosenborgspillerne en smakebit av forestillingen på brakka.

 

Les mer om Rotsekk her: https://www.turneteatret.no/forestillinger/rotsekk

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse