Informasjon om barnepass i Namsos kommune

Barnehager og skoler i Namsos kommune er stengt frem til og med 3. april

NAMSOS

Pressemelding Korona: 13.03.2020 16.44

Her er informasjon fra Namsos kommune til foreldre med jobb i samfunnskritiske funksjoner og deres arbeidsgivere.

Barnehager og skoler i Namsos kommune er stengt frem til og med 3. april. På grunn av behovet for å opprettholde virksomheten i helse – og omsorgstjenester og andre kritiske samfunnsfunksjoner, samt å unngå at personer i risikogrupper brukes til barnevakt, vil kommunen i denne perioden ha et tilbud for barn i barnehage og skole. Dette gjelder der foresatte jobber i samfunnskritiske funksjoner.

Tilbud om plass i denne perioden skjer etter en helhetlig vurdering. Alle som får innvilget barnepass i SFO, vil få et eget informasjonsskriv med ytterligere detaljer. Foresatte med barn som skal ha barnepass i barnehage, avklarer dag for oppstart med styrer i barnehagen. Oppstart vil tidligst være mandag 16. mars.

Hvordan skjer vurderingen av tilbud om plass i praksis?
– For barnehage betyr dette at styrerne har tatt kontakt med foresatte i målgruppen for å avklare behov og tilpasset tilbud.
– Foresatte i barnehage som definerer seg i målgruppen, men som ikke har blitt kontaktet av styrer i løpet av fredag 13.03, tar kontakt med Oppvekst og opplæring ved Marthe Hatland for ny vurdering. Kontaktinformasjon: epost marthe.hatland@namsos.kommune.no eller tlf. 970 47 456.

– For skole betyr det at foresatte med barn i 1. -4. klassetrinn, og som selv definerer seg i målgruppen, tar kontakt med Oppvekst og opplæring ved Kari Thorsen. Kontaktinformasjon: e-post karinielsen.thorsen@namsos.kommune.no, eller tlf. 975 13 919.

Hensynet til smittevern
Skoler og barnehager ble stengt for å unngå smittespredning, etter medisinskfaglige vurderinger og beslutninger i kommunen og fra nasjonale myndigheter ved Helsedirektoratet.
Smittevernet er fortsatt et veldig viktig hensyn å ta, og det viktigste i denne sammenhengen. Dette innebærer at rådmannen legger til grunn en vurdering av hvem som skal kunne få benytte et slikt tilbud. Det er også viktig at arbeidsgivere og familier tar selvstendige initiativ for å finne løsninger med barnepass.

Roger N. Sæthre
Kommunalsjef Oppvekst og opplæring

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*