Norske flagg, glade elever, hurrarop, is og tale; 17. mai feiring på forskudd

Det var skikkelig 17. maistemning ved skolen på onsdag, dette er barnas dag, HURRA!

NAMDALSEID SKOLE

For andre året blir det ikke noe skikkelig 17.maifeiring med tog og alt som hører med. Men på Namdalseid skole hadde de feiring på forskudd onsdag 12. mai og det ble en kjempeflott dagstund i sol, varme, hornmusikk «på boks» og is fra ordfører Arnhild og Namsos kommune.

– Det ble i år som i fjor en alternativ 17. maifeiring, artig for alle å få til en dag der samtlige 155 elever er samlet. Det var så artig å se når de kom på skolen i dag tidlig. Lett på tå i finstas, sekk på ryggen og med norske flagg i handa. De ble møtt med hornmusikk fra skolens musikkanlegg. Nå blir det tog ned til gangvegen opp til gammelskolen og oppstilling på gressmatta. Vi håper denne dagstunden får elevene til å kjenne den gode 17.mai følelsen, sier Gunnhild Kaldahl.

Tog og tale
Når alle 155 elevene sammen med lærere stiller opp for å gå i tog, da blir det et langt tog med masse hurrarop og vifting med flagg. Arrangør 7.klasse gikk først i toget og etter runden ble det oppstilling på idrettsbanen og «Ja, vi elsker dette landet» ble sunget før elevene i 7.klasse holdt sin selvskrevet 17. maitale.

«Grunnlovsdagen feirer vi for Norges Grunnlov 17. mai 1814. Det var tre representanter fra Beitstad som var med, skal være stolt over det» heter det i åpningen av talen. De flinke elevene berørte koronatiden med stengt skole og hjemmeundervisning, nye ord som albuehilsen, fothilsen og kohorter dukket opp undervegs. Den nye skolen var selvsagt med i talen og at de nettopp hadde flyttet inn før koronanedstegningen i mars 2020. Til slutt takket elevene de som hadde bygd opp landet slik at vi har det godt her i Norge. (Talen legges ut 17. mai på fjordtilfjord og FB-gruppen 17.mai på Namdalseid 2021).

Super dag
I starten på onsdagen hadde elevene i 1. til og med 7. klassene leikestund med tradisjonelle 17. maileker. Her var blant annet kasting på boks, støvelkast og spennende potetløp. Ikke alle kunne starte den fine dagen ute, 8. og 9. klasse hadde nemlig tentamen!

Etter tale og flere sangsnutter av typiske 17. maisanger ble det spandert is på alle elevene med hilsen fra ordfører Arnhild Holstad og Namsos kommune.

– Dette var en super dag med leiker, tog og musikk, og så herlig med is på en slik fin dag, strålte Kathrine og Alva.

Elevene i 7. klasse er 17. maiarrangør, her er de samlet sammen med lærer Berit Buvarp Aardal.

 

Leiker for de minste først på dagen, erteposekast på boks.

 

Klare til start på potetløp!

 

Det er om å holde fokuset og konsentrasjonen, Eldbjørg kjemper seg framover.
Toget svinger inn på gressmatta.

 

Et stort HURRA for de ansatte på skolen som lager en slik flott alternativ feiring for elevene i denne koronatiden, Gunnhild og rektor Trine gikk bakerst i toget.

 

Elevene hadde pyntet seg og noen stilte også i bunad og festdrakter, fra venstre, Camilla, Alva, Dina, Miriam, Mia, Elea, Eldbjørg, Malin og Berit.

 

Elevene i 7. klasse holdt 17. maitale, her er første gruppe med fra venstre Thalia, Mari Kristin, Elea og Ingrid.

 

Lærer Hilde og elevene i 2.klasse koser seg med is.
Flere som likte isen, er jo som på 17. mai dette!!

 

– En super dag, var Kathrine og Alva enige om.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse