Barneidrettsleir og TINE-fotballskole er populært; 170 deltakere og 30 på venteliste

Skolestartere til 3.klasse hadde mye leik og friidrett sammen med trenerne bak t.v. Kristina Kolstad, Kristoffer Buvarp, Silje Storli Aasland fra Malm og Sandra Eldnes

NAMDALSEID

Høydepunktet før sommerferien starter; Barneidrettsleir med TINE Fotballskole på idrettsanlegget ved Namdalseid skole. Stor deltakelse, mange aktiviteter og bare blide barn og ledere hele helga.
– Dere er så flinke til å leike med de som er fremmed! – Fremmed nei, vi møtte de jo på idrettsleir i fjor!

– Denne helga med barneidrettsleir og TINE-fotballskole er veldig populær. I år er det 170 deltakere på de aktivitetene vi har. Her er det fotball, leik, allidrett, friidrett, innebandy, workshop med dans, og kajakk ved Straumen, Finnvollvatnet. Deltakerne er fra skolestartere til 7.klasse og vi har invitert elever fra Verran, Flatanger, Osen og Namdalseid. Det er 30 som står på venteliste noe som sier hvor populært dette arrangementet er, sier leder Camilla Fellmann Kristiansen.

For alle
For å gjøre et slikt tilbud tilgjengelig for alle sto de over ballkjøp i år.
– Dette er et lavterskeltilbud som er for alle. Skulle vi hatt med fotballer ville vi vært nødt til å legge på kontingenten. Vi er også så heldige å ha gode sponsorer som Sparebanken, Tine, Namdalseid kommune, SD-Bygg, Nortura, Regnskapskontoret, Eldnes eggproduksjon, Fjellstyret og Ytterøykylling. Ytterøykylling skaffer oss kylling til middag og Nortura ordner med pølser. Vi søkte Sparebanken og fikk jammen 10.000 kroner på et prosjekt de kaller «Opp av sofan», smiler Camilla.

Gode hjelpere
Det er ikke bare foreldre/foresatte i bygda som stiller opp og hjelper til.
– Det er en herlig stab som stiller opp og hjelper til. Her stiller også foreldre til barn fra andre kommuner, de spør faktisk om det er noe å hjelpe til med. Trenere er det også mange av og det artige er at de kommer tilbake år etter år. Ikke noe problem med å få hjelp, og natt til lørdag var det faktisk 143 deltakere som overnattet. Gikk helt fint, de var sikkert sliten etter en hard økt fredag ettermiddag, sier en stolt arrangørleder.

Elever fra Flatanger og Namdalseid trivdes sammen med trenerne t.h. Harald Nikolai Elden Urtegård og Lavrans Vegarsønn Staven.

Lørdagen var det fullt opp med aktiviteter på det fine idrettsanlegget ved skolen. Her var fotball i massevis, skulle trene til søndagens mange cupkamper. Harald Nikolai Elden Urtegård og Lavrans Vegarsønn Staven var sammen om å trene et blanda lag med 3. og 4. klassinger fra Flatanger og Namdalseid.
– Det går så bra, og spillerne synes det er artig, sier de.

 

Dette ser bare så artig ut, bare godord om opplegget i kajakkpadling.

Kajakk
Ved Straumen var det samlet 15 ungdommer og seks instruktører til kajakktrening.
– Foreldre stiller opp og lager mat, det må du få med for de er viktige, smiler Odd Harry Svendsen.

– Her får elevene trening i å føle seg trygge i kajakken. Noen er ny med padling og noen har vært med tidligere. Vi har hatt tre grupper; ei turgruppe, ei gruppe med teknisk trening og ei med trygghetsøvelser. Det går ut på at man skal føle seg trygg i kajakken, bruk av åren for å se hvordan den reagerer og det å sitte godt. Når man føler seg trygg er det bare herlig å ta en tur på vannet, i alle fall når været er slik som nå, sier instruktør Sverre Høgden.

At alle stiller opp og hjelper til slo til også ved Straumen.
– Har ei jente som er med her og da måtte jeg være med utover. Da spurte jeg om det var noe å gjøre og da ble jeg satt til grilling, kjekt å få hjelpe til, sier Frank Davidsen fra Malm som stortrivdes ved grillen ved Straumen.

Det ble da et balliværet bilde i år også. – Fotball e bare toppers!!!

 

Arrangørstaben, f.v. Inger Johanne Røthe, Bodil Berg, Ingjerd Enoksen, leder Camilla Fellmann Kristiansen, Kjersti Vannebo, Roger Brattli og Kent Inge Gripp. (Ikke på bildet: Stein Erik Hanssen hadde hatt frokosttjeneste og kokken Kristian Buvarp hadde middagstjeneste).

 

Fotball er bare så artig.

 

Blir det mål her?

 

Linnea Urtegård hopper lengde. (Foto: Sol Hege Elden Urtegård).

 

Kokk Kristian Buvarp forbereder servering av Ytterøykylling.

 

Spreke og flinke ungdommer i wokshop-gruppa til Tora Altin.

 

Innebandy, skikkelig fart her.

 

Denne gruppen hadde innebandy lørdag, sammen med trenerne t.v. Erlend Stakset, Sverre Anton Sverkmo (mørkeblå skjorte) og Sissel Holtan nummer tre fra høyre. Keepere er t.v. Ibrahim og Sander. Det var spillere fra Malm og Namdalseid.

 

Padlere ved Straumen, instruktører f.v. Odd Harry Svendsen, Sturla Dahl og Sverre Høgden, ytterst t.h. Inger Mari Helbostad og Gro Hoffmann.

 

Odd Harry Svendsen får nybegynnere til å føle seg trygge i kajakken. – sitt godt og prøv å rulle så kjenner du hvor stødig den er!

 

Andrea Davidsen fra Malm tok fart og sprang over flere kajakker og hoppet i vannet.

 

Det samme gjorde Christopher Bratberg.

 

Kristian Helbostad demonstrer en rulle, han hadde kontroll så det gikk bra

 

Pause, et herlig syn ved enden av Finnvollvatnet.

 

– Ikke glem kokkene, de har grillet laks og pølser til hele gruppa, smiler Odd Harry Svendsen nummer tre f.v. T.v. Sverre Høgden og Sturla Dahl. Grillere Richard Nordtvedt, Frank Davidsen fra Malm og Inger Mari Helbostad.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse