Sentrum og nærliggende områder må komme mer fram

- Her ved Gløttvegen er det mulighet for en flott grillplass og grøntområde, mener fra venstre Britt Von der Fehr, Viviann Pedersen, Eva Aune, Omar Almohammad, Astrid Fossum, utvalgsmedlemmer Hege Stamnes, Bernth-Erik Øien Fossli, leder Arne Bratberg, videre Håvar Stenseth, Eli og Harald Røthe, Carina Bergin Gustavsen og Karin Engen

NAMDALSEID

Utvalget for forskjønning i sentrumsområdet har jobbet hardt og i slutten av april presenterte de sine forslag til innbyggerne.
– Vi har diskutert hvor vi kan starte og hvordan vi kan utføre dette prosjektet. Forskjønning er jo å pynte opp i sentrumsområdet og å skape bolyst og trivsel for de som bor her, men vi ønsker jo å vise fram sentrum i Namdalseid til vegfarende også, sier leder Arne Bratberg.

I stedet for å ha mange små «oppdrag» har utvalget endt opp med å satse på fire plasser. Det er ved samfunnshuset/kommunehuset, ved butikken, plassen ved Trøavegen og i nordhellingen ved Gløttvegen 4.

Blomster og lys
– Ved coopen får vi lov til å sette opp ei infotavle som viser hvor man kan finne fram til spennende steder som finnes i området. Her er også gode muligheter til å pusse opp den eksisterende plassen ved inngangen. Verdens minste elg er nevnt, og her skulle det vel være mulig å plassere den. Blomsterarrangement om sommeren og lys om vinteren og vi må ha noe som er ganske så vedlikeholdsfritt, holdbart og er like fint om minst 10 år, sier Arne.

Mer enn bare vegen
De av innbyggerne som møtte opp er enige i utvalget sine gode forslag, men kanskje det å lysne opp rundt sentrum også er en tanke.
– Snakk med grunneierne om lov til å hogge noen trær. Vi må vise fram vårt flotte sentrum og området rundt. Vise at det er noe mer enn bare Fv17 som er her, mente Harald Røthe.

– Vi mangler jo en fysisk stopp-plass slik at folk kan stoppe for en kafferast, men kanskje dette kan bli mulig i det vi kaller Trøaparken, sier Arne.

Anbud og finregning
Her nevnes forskjellige utforminger i Trøaparken med planting av busker/trær, leikeapparater, benker og bord. På nordsida kommunehuset, Gløttvegen, er det området som krever mest maskinarbeid. Her er tenkt hogging av lauvskog, anlegge grøntområde og det er muligheter for en flott grillplass.

– Vi tar med oss det som har kommet fram av synspunkter på denne runden, og vi skal lage en fullstendig rapport til kommunen innen 1.juni. Det er bevilget 430.000 kroner til prosjektet så vi må nå få inn noen anbud og finregne på både maskinarbeid og utstyr det er tenkt å bruke på de utvalgte stedene, avsluttet Arne Bratberg.

 

Gode forslag i tillegg til utvalget sine, – vis fram sentrum og nærliggende områder, mer enn bare vegen her!

 

En fornøyd leder Arne Bratberg forteller at det i dette området er gitt tillatelse til å sette opp ei infotavle.

 

Etter hvert blir det flere faste «installasjoner» som denne benken, håper de får stå der skadefri.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse