Vanskelige grunnforhold skaper trøbbel for utbedring på Fv17

Her ved gården Haugen skal det bygges omkjøringsveg, da blir bare brua igjen på hovedvegen og det blir lysregulering

SJØÅSEN

Helt fra midten av juli har det vært innsnevring på Fv17 like nord for Årgård bru, «Langørdalen». En kulvert skulle skiftes og det ble etter hvert antydet sakte trafikk ut august til start september. Nå skriver vi snart midt i oktober og enda er det likedan og folket lurer på hva som skjer. Nå ser det ut til at det skal bli bedring og at arbeidet kan komme i gang.

– Det har vært mye trøbbel med grunnforholdene og geoteknikere har jobbet med prøvetaking. Det er klart det har tatt altfor lang tid, men slik ble det, man rår ikke over uforutsette hendelser, sier kontrollingeniør i Trøndelag fylke, driftskontakt Namsos Håvard Berre.

På mandag, 12.oktober, kommer mannskap fra byggeledelsen, entreprenør og geotekniker for å ha siste gjennomgang av anlegget.

– En omkjøringsveg vil nå bli bygget like nedenfor gården «Haugen» og da blir det bare brua igjen på hovedvegen. Her blir det lysregulering og det blir det også på omkjøringsvegen når den er ferdig og blir tatt i bruk. Dette er et stort anlegg og man kan vente opp mot to måneder før ny veg er ferdig, forteller Håvard.

At det er store forhold kan man se på de digre rørene som nå ligger ved vegen.
– Det legges ned rør som har en diameter på 2,5 meter og fra ferdig asfalt og ned blir bunnen av bekken blir det 12,5 meter. Ikke at det er nødvendig med så store rør, men det skal bygges med tanke på en eventuell storflom, sier Håvard Berre.

Håvard sier at det må forventes mer trafikk på Fv17 nå som E6 blir stengt for utbedring ved Snåsa.
– Vi vil ganske sikkert merke økning i tungtransporten her da, mener Håvard.

Det er svære rør som skal legges i bekken.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*