Det er klart for «Eide sammen mot kreft 2020»

Eli Brenne Røthe tok med innsamlingsbøssa på lærerrommet hvor hun møtte på Bjørnhild Sæther som støtter saken.

Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon “Krafttak mot kreft” har blitt Norges nest største innsamlingsaksjon.

Årets innsamling skal gå til kreftforskning på kreftformer som få overlever. Dette var også tema i fjor, og på landsbasis ble det samlet inn 42 millioner kroner. 

Namdalseid og Statland har en lokal innsamling, og det blir dør til dør-aksjon tirsdag 10. mars mellom kl 16.00 og 19.00.

“Eide sammen mot kreft” samlet i fjor inn over 50 000 kroner, og målet er selvsagt å klare minst like mye i år sier den lokale komitéen som består av Eli Brenne Røthe, Gunnhild Kaldahl, Ragnhild Westrum og Inger Elsa Einvik. 

Selv om det i dag er tre av fire nordmenn som overlever kreft, er det dessverre noen kreftformer som svært få overlever, blant annet lungekreft og bukspyttkjertelkreft.

Pengene fra årets aksjon går til forskning for å bidra at flere overlever og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

Slik kan du gi penger til aksjonen

Eli Brenne Røthe ber oss alle ta godt imot bøssebærerne på tirsdag. -Gi penger på bøssa eller bruk Vippsnummer 461015, oppfordrer hun. 

-En annen løsning er å bruke den digitale innsamlingen som heter “Eide sammen mot kreft”. Her går det an å betale inn med bankkort eller vipps. Summen fra denne digitale løsningen går inn i totalsummen fra Namdalseid og Statland i den store landsoversikten.

Trykk her for å gå til den digitale innsamlingen for “Eide sammen mot kreft”. Her går det an å donere penger til saken frem til 15. mars.

Krafttak mot kreft

  • Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon 
  •  Siden 2006 er det samlet inn over 340 millioner kroner til kreftsaken gjennom Krafttak mot kreft 
  • Aksjonen gjennomføres over hele landet mellom 7.-15. mars 2020 
  • Målet er å samle inn 45 millioner kroner til forskning på og tilbud til de som er berørt av kreftformer med lav overlevelse 
  • En stor andel av de over 20 000 bøssebærerne er russ, i tillegg til bygdekvinnelag, frivilligsentraler, andre lag og foreninger, bedrifter og privatpersoner

Tema 2020: Kreftformer som få overlever 

  • Innsamlingsformål for Krafttak mot kreft 2020 er kreftformer som få overlever. I dag overlever syv av ti nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. 
  • Midlene som samles inn skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever disse kreftformene, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*