Langøren Gartneri har tusenvis med planter som venter på å bli plantet ut

Gartner Ingela Langøren står midt blant fargerike blomster, - Geranium er stoltheten min det

SJØÅSEN

Hos Langøren Gartneri er det for tiden travle dager. Her er det mange kunder fra området Namsos, Osen, Steinkjer og ellers fra nærområdet for å handle planter til sine hager og uteområder. Og det er ikke første besøket kundene gjør hos gartner Ingela Langøren.

– Vi er innom her tidlig på våren og handler litt. Nå når det er mer blomstring da må vi fylle på med flotte planter. Her er den fineste og beste plassen å handle blomster på, sier Hanne Meldal fra Namsos.

Mange sorter

I gartneriet på Langøren er det mange forskjellige sorter planter fra stemor, surfina, femtunge, lobelia, geranium, fuxia, store fargerike hortensia, brudeslør, jordbærplanter, tunbergia, astilbe og en masse andre sorter. Ampler henger fra taket med planter i flotte farger, sommeren er her.

Planter for alle anledninger og anlegg her?

– Ja, det er det. Fargerike planter som frisker opp i hager og på terrasser. Her er flere tusen planter, noen er litt trege til å blomstre, men det kommer seg når det blir varmere igjen. Noen planter går det mye av og det blir fort utplukka av noen sorter. Salget startet for fullt rundt 16. mai og nå er det fullt opp med kunder, smiler gartner Ingela Langøren.

Sår dere og driver fram planter selv?

– Det er litt selvsåing som blomkarse og fløyelsblomster, men det meste kjøper vi. Her er planter fra Grimstad, Vikans gartneri i Stjørdal og noe fra utlandet. Nå er det jo store fyringskostnader så vi må legge på prisen litt på plantene, men det går jo en grense der også, sier Ingela. Hun håper de har mulighet til å fortsette med gartneridriften på Langøren.

Kirkegårdsplanting

Til uka blir det planting på kirkegårdene. Da er Langøren Gartneri på plass med masse planter til forskjønning av graver.

– Plantedager på kirkegårdene er fine dager og på onsdag 1. juni er vi på Namdalseid kirkegård, torsdag 2. juni er det Elda kirkegård og fredag 3. juni er vi på Nord-Statland. Åpningstider på gartneriet er mandag til fredag klokka 10.00 til 19.00 og lørdag klokka 10.00 til 17.00. Vi har også åpent på pinseaften, seir Ingela.
(Lørdag var det plantedag i Osen).

– Beste plassen å handle blomster på, sier fra venstre Aslaug Meldal, Inger Tretvik og Hanne Meldal, alle fra Namsos.

 

Fra Beitstad hadde Solveig og Nicoline Welde tatt turen, – Nicoline var så flink på danseoppvisning på onsdag så hun fortjener en blomst, smiler bestemor!

 

Ingela har masse flotte og fargerike blomster å vise fram.

NOE AV BLOMSTENE I LANGØREN GARTNERI:

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse