Restaurering, tilbygg og andre tømrertjenester; Nystartet snekkerfirma har mange oppdrag i boka si

S-D Bygg AS med eierne Arnt Erik og Christina Staven-Damås, snekker Petter Haugen begynner å jobbe der i august

NAMDALSEID

Christina og Arnt Erik Staven-Damås startet eget snekkerfirma 16.april i år. Etter to måneders drift er det mange oppdrag i ordreboka og de ser lyst på framtida.
– Det er fullt kjør framover nå og godt med oppdrag. Etter bare et par måneders drift må vi si at det er lyse framtidsutsikter. Det ble behov for enda en snekker, sier Christina og Arnt Erik.

Restaurering og fjøsbygg

Da de startet med sin snekkerbedrift var de begge i fast arbeid. Arnt Erik jobbet hos snekkerfirmaet Binde i Steinkjer og Christina på Hundseth Mølle. Nå er Arnt Erik i fullt snekkerarbeid i eget firma og Christina styrer kontoret og planlegger stadig nye oppdrag. For tiden har hun svangerskapspermisjon fra Mølla.

– Det var litt tøft å skulle starte for seg selv og vi var litt spente på hvordan dette ville gå. Gikk fra sikker jobb til eget snekkerfirma og man tenkte vel på om det ville dukke opp noen oppdrag som kunne gi inntekter. Så langt har vi hatt flere jobber i nærområdet både her på Eide og i Steinkjer og det ser lyst ut framover med mange store og små oppdrag. Nå er det restaurering av et hus på Hundseth og senere på høsten blir det oppsetting av nytt fjøs på samme gården her til Siv og Per Arne Tinglum. Vi har også ansatt en snekker til, Petter Haugen, som starter hos oss etter ferien, sier Arnt Erik.

– Jeg og Arnt Erik er jo tidligere kolleger fra snekkerfirmaet Binde, så det blir kjekt å jobbe sammen igjen. Det blir godt å slippe å pendle til Steinkjer hver dag, gleder meg til å starte her hos S-D Bygg. Kjenner på det nå ja, sier en blid snekker Petter Haugen.

Ulike oppdrag

Christina starter på jobb hos Hundseth Mølle etter hvert, men ikke i full stilling.
– Det blir vel halv stilling der, for det er mye arbeid med firmaet vårt også. Her skal det regnes anbud, skaffe materialer og mulige avtaler med både elektriker, rørlegger og murer. Alt slikt tar mye tid og det hender også at jeg er med og hjelper til litt, sier Christina som også har med lille Ludvig en tur på byggeplassen.

Utover høsten skal de til med et tilbygg på en enebolig, noen skal ha nytt inngangsparti med takoverbygg, et loft skal etterisoleres.
– Dette blir spennende! Når man først prøver å få til noe så er det er artig med mange varierende oppdrag. Det viser at det er behov for handverkere. Vi har ikke angret en dag på at vi startet med eget byggefirma, sier eierne i S-D Bygg As Christina og Arnt Erik Staven-Damås.

 

Arnt Erik jobber for tiden med restaurering av et hus, – blir som nytt dette.

 

Ved behov hjelper gjerne Christina til.

 

«Tidlig krøkes den som god snekker skal bli». Lille Ludvig er gjerne med på byggeplassen til mamma Christina og pappa Arnt Erik Staven-Damås.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse